Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 860 people
86442 users - nu online: 860 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Regenboogzebrapad in Maastricht


door Redaktie in Algemeen , 30 mei 2015


Een van de bekendste plekken van Maastricht, het Vrijthof, heeft een tijdelijk Regenboogzebrapad. Daarmee laat de stad zien dat het staat voor diversiteit en open staat voor iedereen. Het Regenboogzebrapad is een initiatief van GroenLinks, dat steun kreeg voor de motie van VVD, SP, D66, Stadsbelangen Mestreech, de Senioren Partij Maastricht en de LPM.

GroenLinks-fractievoorzitter Gert-Jan Krabbendam: “Met het zebrapad willen we een plek creëren waar we letterlijk stil staan bij diversiteit. Dat het leeft in de stad blijkt wel uit het enthousiasme waarmee de gemeente meewerkt, neem alleen al de prachtige locatie van het pad.”

Het Regenboogzebrapad is een van de vele activiteiten in aanloop naar de landelijke Roze Zaterdag op 20 juni die dit jaar in Maastricht is. “We werken nauw samen met de organisatie daarvan, Maastricht Colours You!”, zegt Krabbendam.

Het Regenboogzebrapad moet meer zijn dan een tweedimensionale uiting. “We willen op allerlei manieren aandacht vragen voor diversiteit, bijvoorbeeld met een fotowedstrijd en door ondernemers in de stad erbij te betrekken. Het Regenboogzebrapad blijft in ieder geval een jaar liggen, dus ook na Roze Zaterdag sluiten we aan bij evenementen in Maastricht”, aldus de fractievoorzitter van GroenLinks.

Ben je in Maastricht dan is ook de tentoonstelling ‘Gijsen, Flikker Op!’ in Centre Céramique een aanrader. Deze expositie laat de geschiedenis van Roze Zaterdag zien, die in 1979 begon in Roermond met een demonstratie tegen de uitspraken van bisschop Gijsen over homoseksualiteit. De tentoonstelling is te zien tot en met 21 juni.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Regenboogzebrapad in Maastricht

Redaktie, in Algemeen op 30 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media