Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1034 people
86447 users - nu online: 1034 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Nieuwe winkel Mister B geopend in Antwerpen


door Redaktie in Scene , 20 januari 2015

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Op 14 december 2014 opende een nieuwe winkel van Mister B zijn deuren in Antwerpen. Daarmee vestigt het van oorsprong Amsterdamse bedrijf zich in het hart van de Belgische leer- en fetisj-scene.

Het uit Amsterdam afkomstige merk Mister B groeide in de afgelopen decennia uit tot een van de sterkste en meest geliefde leer- en fetisj-merken in Europa en vierde afgelopen voorjaar zijn twintig-jarig jubileum. In maart 1994 ging de eerste winkel van Mister B open in de Warmoesstraat te Amsterdam. In 2000 kwam daar een winkel in Berlijn bij. Inmiddels is er een franchise in Parijs en worden de producten van Mister B via een shop-in-shop programma verkocht van de Verenigde Staten tot Zuid-Afrika en Australië.

Met de nieuwe winkel in Antwerpen, onder leiding van Bart Anseeuw en Steve van Braeckel, verstevigt Mister B zijn positie in de leer- en fetisj-scene en versterkt hij ook de positie van Antwerpen als populaire reisbestemming voor leer- en fetisj-liefhebbers.

Want net zoals Mister B heeft de Vlaamse stad aan de Schelde de afgelopen jaren niet stil gestaan. Antwerpen is inmiddels een populaire reisbestemming voor HLBT’s die maar wat graag de vele gay events en lokale homohoreca bezoeken. Ook eurovisiewinnares Conchita Wurst, die afgelopen jaar optrad tijdens de Antwerp Gay Pride, heeft de homotolerante stad inmiddels in haar hart gesloten.

De stad had al een goede naam onder mannen die houden van kinky seks dankzij de legendarische fetisj-club The Boots. En de kinky reputatie van Antwerpen is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid dankzij drukbezochte evenementen als de jaarlijkse Belgium Leather Pride en het bijbehorende Darklands festival. Dat Mister B in Antwerpen een winkel opent klinkt dan ook logisch, al was er ook wel lef voor nodig, aldus de eigenaars. Gay News sprak met de eigenaars Bart en Steve voor het hele verhaal.

Waar kunnen klanten de winkel vinden?
“De winkel is gevestigd op het Falconplein 14A in Antwerpen. We liggen dicht bij het MAS, de academie en de rosse buurt. Het Falconplein heeft lang last gehad van een minder dan ongerepte reputatie, maar de laatste jaren is de buurt up-and-coming na een grondige schoonmaakbeurt door de overheid en de politie. Nu vinden meer en meer burgers van Antwerpen een vaste plek in de buurt, omdat het er gezellig is en er altijd wat te doen is.”

Wat zijn de openingstijden?
“We zijn elke dag geopend, behalve op dinsdag. Op maandag, woensdag en donderdag zijn we geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn we langer geopend en sluiten we pas om 21.00 uur. Op zondag gaan de deuren open om 13.00 uur en sluiten we om 18.00 uur.”

Wat voor winkels liggen er in de omgeving?
“Antwerpen is een zeer populaire winkelstad. Je kunt er eenvoudig alle grote internationale ketens vinden in de grote winkelstraten, maar de echte pret begint in de kleine omliggende straten met speciale boetieks. Antwerpen is een echte modestad, en het is dan ook geen wonder dat het Modemuseum en de Modeacademie hier zijn gevestigd.”

Hoe lang deden jullie erover om de winkel te openen? Vanaf de eerste stap tot de opening op 14 december?
“Het korte verhaal zou acht maanden omvatten. Precies acht maanden voor de openingsdag van de winkel hebben we voor het eerst een bericht gestuurd naar Tony van Mister B Amsterdam met de vraag of een samenwerking met Mister B mogelijk was, en wat er precies tot de mogelijkheden zou behoren.

Hoewel deze acht maanden voor een ongelooflijke reis in drie bedrijven staan, vertellen ze niet het hele verhaal. Onze winkel was eigenlijk al jaren in de maak.

Toen we voor het eerst in de winkel in Amsterdam waren, waren we meteen enorm onder de indruk van de winkel. We kregen de fetisj-scene al jaren steeds meer in ons bloed, maar het was op dat moment dat we begonnen te overwegen of het mogelijk was het concept in België uit te rollen. Na wat marktonderzoek kwamen we tot de conclusie dat de Belgische markt niet zo goed was voorzien als de Duitse, Franse en Nederlandse markt. Dus waren we van plan een bestaande winkel over te nemen, hoewel de eigenaar niet helemaal zeker wist of hij met dit concept door wilde gaan. Vervolgens namen we contact op met Mister B, en na een korte zwangerschap kunnen we nu met trots onze liefdesbaby voorstellen: Mister B Antwerpen.”

Kwamen er nog grote obstakels op jullie pad die het proces vertraagden?
“Het leven zou niet het leven zijn als er zich geen problemen voordoen. De obstakels werden meestal gevormd door banken en geld, hoewel een echte dame hier natuurlijk niet over praat. Maar gelukkig zijn we dat niet! Kennelijk zijn banken preuts. Wanneer je van plan bent om erotische artikelen te verkopen, word je op een zwarte banklijst gezet. Banken geloven kennelijk dat seks niet iets is waarin mensen geïnteresseerd zijn, of iets dergelijks. We hadden een idee, een bedrijfsplan, de ondersteuning van een geweldig bedrijf, maar de banken bleven maar vasthouden aan preutse idealen van een seksloze samenleving. Uiteindelijk vonden we een geweldige (kleine) bank die bereid was om ons te helpen onze dromen waar te maken. En het resultaat is er.”

Wat verwachten jullie van de winkel, vooral wat betreft het zijn van een Mister B franchise?
“We verwachten dat we onze klanten in België hetzelfde niveau aan kwaliteit en klantenservice kunnen bieden als de klanten gewend zijn in de andere flagshipstores in Amsterdam, Berlijn en Parijs. We hopen natuurlijk dat we een essentieel onderdeel van de Antwerpse fetisj-scene worden, een partner van de andere bedrijven, zoals de Boots, de Red & Blue en de Leather Pride, enzovoorts. Antwerpen staat al op de kaart wat betreft de fetisj-scene, en we hopen er een extra impuls aan te kunnen geven.”

Waarom kozen jullie voor het franchise-concept van Mister B?
“Ze zeggen dat je iets alleen moet doen als je er goed in bent. Dingen slecht aanpakken heeft geen zin, dus we besloten onze eigen fetisj-winkel te beginnen met de beste spullen die op de markt beschikbaar zijn. Als je het beste wilt, zijn er niet veel opties, dus benaderden we de beste: Mister B.”


Mister B Antwerpen
Falconplein 14A
dagelijks open van 11-19, vr/za -21,
dinsdags gesloten
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Nieuwe winkel Mister B geopend in Antwerpen

Redaktie, in Scene op 21 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media