Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 848 people
86447 users - nu online: 848 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Symphonica in Casa Rosso is terug!


door Redaktie in Media & entertainment , 18 december 2014

This article is also available in English


Sinds zondag 16 november staat de zondagmiddag in het teken van travestiecabaret in Theater Casa Rosso op de Amsterdamse Wallen. Casa Rosso is bekend van “live erotic entertainment” en zit avond aan avond vol met toeristen. Maar het intieme sekstheater aan de Oudezijds Achterburgwal wil ook de Amsterdammer bereiken en zet de deuren graag open voor andere vormen van amusement.

Ook in december kunnen daarom liefhebbers hier terecht voor een sprankelend travospektakel en betoverend variété. Dit wordt verzorgd door Chicks with Dicks, die sinds 1993 - in wisselende samenstelling - travestie met een knipoog op de planken brengen. In de donkere dagen voor en na kerst is het een waar genoegen te ontspannen bij gezellig zondagmiddagvertier met ultra-light en soms onverantwoord amusement.

Koos van den Berg, alias Coco Coquette, is organisator én presentatrice: “Ik ben heel blij dat we hier optreden. Met trots presenteer ik een keur van top-artiesten. Ze brengen louter hoogtepunten met ultra-light entertainment en onverantwoord amusement. Deze formule slaat aan: na drie weken volle zalen in februari zijn nu maar liefst zeven shows gepland. Het publiek zit op honderdvijftig, opnieuw beklede, neplederen fauteuils, weliswaar wat dicht op elkaar maar dat bevordert een gezellige middag. En gezelligheid vind ik belangrijk, vooral in deze sombere maanden. Geen zon, grauwe luchten. Vooral de zondagmiddagen vind ik een verschrikking.”

Je doet dit nu al bijna twintig jaar, jullie eindejaarsshows zijn vaste prik. Hoe kom je steeds weer op nieuwe ideeën?

“Ik kwam mijn vroegere trava-collega Mizz Mopsie, Heinz-Gerd Roes, tegen, met wie ik twintig jaar geleden Chicks with Dicks heb opgericht. Hij leed aan Parkinson, kon eigenlijk niets meer, maar is op wonderbaarlijke wijze genezen. Met nieuwe energie wil Mopsie weer op de bühne staan. Zo kwam ik op het idee voor Symphonica in Casa Rosso, als eerbetoon aan de herrijzenis van Mopsie.”
Heinz-Gerd Roes: “Dit is de start van een nieuw project van mij. Ik ben zeer dankbaar voor de diepe hersenoperatie en als gevolg daarvan de mogelijkheid om opnieuw te functioneren zonder Parkinson! Van alle extra energie die ik heb wil ik een groot deel geven aan de strijd tegen aids. Ik zal daarom de Amsterdamse kerk van de Zusters van Perpetual Indulgence inwijden als zuster Amor Angelica Sanitaria.”

Wie staan er allemaal op het podium?

“Ik heb heel wat vriendinnen opgetrommeld: Desiree dello Stiletto, Lady Charity, Dora Royale, Mizz Mopsie en Don & Dirk van de Poppers. Tilly Trekhaak met haar wonderaccordeon, en maar liefst twee ex-missen Travestie Nederland 2009. R

ose Murphy die altijd verrassend uit de hoek komt met haar acts. En Charité la Bustier. Ze doet altijd trouw mee met het Eurosongtravestival en dat wint ze vaak ook nog met haar pittige teksten op bekende liedjes en natuurlijk haar gouden keeltje. En last-but-not-least haken we in op de paaldansrage: Bi Polar, een aanstormend paaldanstalent, zal laten zien wat hij allemaal met een paal kan doen! En om de middag helemaal compleet te maken kunnen onze bezoekers met hun kaartje na afloop bij Getto in de Warmoesstraat terecht voor twee drankjes voor de prijs van één.”


Theater Casa Rosso, Oudezijds Achterburgwal 106-108.
Shows zijn er nog op zondag 21 en 28 december.
Aanvang 15.30 uur, zaal open om 15.00 uur. Entree is vijftien euro, inclusief één drankje.
Kaarten via www.travestiecabaret.nl.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Symphonica in Casa Rosso is terug!

Redaktie, in Media & entertainment op 24 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media