Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 827 people
86447 users - nu online: 827 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Finse Olympische sporter is 8ste sporter dit jaar dit uit de kast komt


door Redaktie in Algemeen , 30 maart 2014

This article is also available in English


De Finse Olympische zwemmer Ari-Pekka Liukkonen, 34, is dit jaar de 8e sporter die uit de kast is gekomen. Liukkonen die vorig jaar mee deed aan de Olympische spelen en in dat zelfde jaar een bronzen mediale won op de Europese kampioenschappen, zegt dat hij ook uit de kast komt om aandacht te vragen voor de anti-homo wetten in Rusland.

Liukkonen die nu een van de vele openlijke homo sporters is zegt dat hij hoopt een bredere discussie te kunnen voeren over Sochi, Rusland, "omdat de wetgeving mensenrechten inperkt van jongeren en anderen". Verder hoopt hij ook dat zijn coming out zal zorgen voor een meer openlijke houding over seksuele geaardheid in de sport wereld. "Want homo zijn is hetzelfde als wanneer iemand bruine of blauwe ogen heeft".

Verder liet hij weten dat hij in de afgelopen twee jaar eerst uit de kast kwam tegenover zijn ouders en vrienden, en dat iedereen goed reageerde. De zwemmer heeft momenteel last van een infectie van de luchtwegen die veroorzaakt wordt door een bacterie. De infectie kan variëren van een eenvoudige verkoudheid tot een longontsteking, maar is naar eigen zeggen optimistisch om deel te nemen aan de Olympische spelen van 2016 in Rio. Met zijn coming out is Linkkonen een van de eerste openlijke holebi topsporters van Finland.

Dit jaar gingen de volgende sporters hem al voor:
  • De Brits semi-prof voetballer Liam Davis tevens eerste openlijke semi-professionele Britse voetballer die nog actief is.
  •  Braziliaans olympisch duiker Ian Matos
  •  Duits oud-voetballer Thomas Hitzlsperger
  •  Canadese prof volleyballer Chris Voth eerste sporter uit eigen land die uit de kast komt
  •  Amerikaans College American football speler Conner Mertens,  eerste nog spelende college American football speler in de VS.
  •  Argentijnse prof bokster Ana Laura La Monita' Esteche - partner van Ohana Giménez.
  •  Argentijnse prof bokster ohana 'Yoki' Giménez - partner van Anna Esteche

Vriend van American Football speler komt ook uit de kast

Chandler Whitney, een Amerikaanse College American Football speler vroeg: Hey 'Ken je Conner Mertens, de eerste Amerikaanse College American Football speler die kort geleden uit de kast kwam? Nou... hij is mijn vriendje. Met deze woorden kwam Whitney uit de kast in een interview met Outsports.com.

Aangemoedigd door de positieve reacties op de coming out van Conner Mertens besloot zijn vriendje Chandler Whitney ook uit de kast te komen. Hij is daarmee meteen de tweede nog actieve College American Football speler in de VS. Toen hij het aan zijn ploeg maats vertelde barste er spontaan een aplaus los. Whitney vertelde dat hij zo'n reactie niet had verwacht. "Ik dacht niet meteen aan vijandigheid maar dacht dat ze het ongemakkelijk zouden vinden twee jongens in hetzelfde team die een relatie met elkaar hebben, maar iedereen was positief, en ze gaven met allemaal een hand en zeiden: 'we zijn een familie het maakt niet uit hoe je bent".
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Finse Olympische sporter is 8ste sporter dit jaar dit uit de kast komt

Redaktie, in Algemeen op 05 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media