Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 895 people
86447 users - nu online: 895 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
WATH, een nieuw festival in Den Haag


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 15 oktober 2013

This article is also available in English


Zaterdag 2 november krijgt Den Haag met het WATH Festival een nieuw evenement ter bevordering van homo-emancipatie. WATH staat voor We Are The Hague en is een indoor pride met debatten, dans, literatuur, film en party’s. Stichting WATH is een initiatief van vier betrokken Hagenaren in samenwerking met evenementenorganisatoren uit het Haagse gay circuit en de homohoreca ter plaatse. Het WATH Festival vindt plaats dankzij financiële steun van de Gemeente Den Haag en Fonds 1818, maar de stichting benadrukt dat iedere steun meer dan welkom is.

Marjolein de Jong, de Haagse wethouder van Cultuur, Binnenstad en Internationaal is enthousiast: “Het is mooi om te zien dat in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, zo goed wordt samengewerkt door tal van organisaties om homo-emancipatie op de kaart te zetten. Anno 2013 is dat - helaas - nog niet voor ieder zo vanzelfsprekend als het zou moeten zijn. Hulde aan de mensen van WATH en al diegenen die keihard werken om duidelijk te maken dat iedereen gelijk is en dat afkomst of seksuele voorkeur geen verschil zou mogen maken.”

Regen of kou hebben geen invloed op de toestromende bezoekers - holebi’s, transgenders én heteroseksuele sympathisanten. In onder andere het Theater aan het Spui, de Nieuwe Kerk en het Filmhuis Den Haag vinden tal van activiteiten plaats, zowel inhoudelijk als entertainend, waaronder een roze kerkdienst, de transgender fotocampagne WATH if I was, een debat over homorechten in Oost-Europa en Rusland, film, dans, literatuur en workshops.

Het avondprogramma van het WATH Festival bestaat uit dance events met live optredens en dj’s. De party’s zijn in handen van de organisatoren van het maandelijkse straight-friendly feest Popcake, Soulheaven (“het openminded feest voor vrouwen, mannen en een ieder met de juiste attitude”), On Heelz (“het exclusieve feest dat zich richt op multiculturele en trendsettende vrouwen”) en de licht roze borrel Hoflounge.

Waarom WATH? De afschuw over de discriminerende wetgeving in Rusland is groot en ondertussen voeren zeven van de vele landen waarin homoseksualiteit nog steeds strafbaar is, de doodstraf uit. Ook Nederlandse onderzoeken tonen negatieve trends. Homojongeren doen tot vijf maal vaker een zelfmoordpoging en de helft van de middelbare scholieren wil geen vriendschap met een lesbo of homo.

Een derde van de werkenden komt niet uit de kast en jaarlijks wordt één op zeven HLBT’s geconfronteerd met (verbaal) geweld. De Haagse homogemeenschap kan en wil een blijvende positie innemen als plek waar een actief pleidooi wordt gevoerd voor homo-emancipatie op nationaal en internationaal niveau. Het WATH Festival vormt hierin een belangrijke stap.


Het programma wordt in stappen bekend gemaakt op www.wearethehague.nl en op www.wath.nl.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

WATH, een nieuw festival in Den Haag

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 20 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media