Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1039 people
86447 users - nu online: 1039 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Ook Britse psychotherapeuten wijzen ‘homogenezing’ af


door Redaktie in Historie & Politiek , 14 november 2012

This article is also available in English


De British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP) wijst in een nieuwe richtlijn elke therapie gericht op het genezen van homoseksuelen af, omdat ‘er geen wetenschappelijke, rationele of ethische redenen zijn om iemands seksuele gerichtheid te veranderen’. De BACP is de grootste vakorganisatie van psychotherapeuten in het Verenigd Koninkrijk.

De BACP stelt in de Statement of Ethical Practice dat de organisatie zich richt op sociale diversiteit, gelijkberechtiging en behandelingen van cliënten zonder discriminatie. De BACP wijst daarom behandelingen – zoals reperatieve of conversietherapieën – af die gebaseerd zijn op de veronderstelling dat homoseksualiteit een geestesziekte is of dat cliënten hun seksuele gerichtheid zouden moeten veranderen. Volgens de BACP zijn zulke therapieën ‘een gevaar voor de geestelijke gezondheidszorg en een aantasting van de mensenrechten van personen die ze ondergaan’.

De BACP erkent dat de seksuele diversiteit onder mensen goed samen kan gaan met normale geestelijke gezondheidszorg. Een therapeut met een open houding als het gaat om die seksuele diversiteit kan een positieve invloed hebben op zijn cliënten – en ook op de samenleving als geheel.

Er zijn volgens de BACP ook geen enkele wetenschappelijke, rationele of ethische redenen om lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen of transgenders vanwege hun seksuele gerichtheid of genderidentiteit anders te behandelen als heteroseksuelen.

Verder sluit de BACP zich aan bij de oproep van de Pan American Health Organisation (PAHC) aan de overheid om ‘adequate sancties’ te ondernemen tegen therapeuten die zich bezighouden met zogenaamde Sexual Orientation Change Efforts (SOCE). De PAHC deed die oproep, omdat therapeuten die zich hiermee bezighouden ‘zich niet richten op de belangen van hun cliënten, maar zich identificeren met sociale vooroordelen en blijk geven van een grote onkunde als het gaat om seksualiteit en seksuele gezondheid’.

De nieuwe BACP-richtlijn komt kort na het besluit deze zomer om SOCE-therapeute Lesley Pilkington als BACP-lid te schrappen vanwege professioneel wanbeleid.

In 2010 nam de British Medical Association al een motie aan waarin de National Health Service (NHS) opgeroepen werd om therapieën gericht op het ‘veranderen’ of ‘genezen’ van seksuele gerichtheid of genderidentiteit niet meer te vergoeden.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Ook Britse psychotherapeuten wijzen ‘homogenezing’ af

Redaktie, in Historie & Politiek op 18 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media