Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1033 people
86447 users - nu online: 1033 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Travestiecabaret Het Einde der Meiden op het Leidseplein


door Redaktie in Scene , 04 november 2012

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Al bijna 20 jaar timmert 'Travestiecabaret Travage' (voorheen Chicks with Dicks) met succes aan de weg. Vrijwel jaarlijks maken zij voorstellingen in het rossige licht van de Wallen en de Warmoesstraat. Deze keer is het werkterrein door een opmerkelijke programmering verlegd naar Nachttheater Sugarfactory. De voorstelling 'Het Einde der Meiden' wordt alle zondagen in de donkere maanden november en december uit de schemer van de wallen naar het volle licht van het Leideseplein gebracht. Gay News sprak 'de meiden ' en hun regisseur...

Het Einde der Meiden voelt als een nieuw begin. Voor het eerst spelen we in een voor ons nieuw theater op het Leidseplein en dus was het tijd voor verfrissing. 'Chicks with Dicks' heeft ons binnen een bepaald publiek heel veel goeds gebracht: ik noem maar de trouwe fans van het Eurosongtravesival. Maar Chicks zijn we allang niet meer en dus komen we nu met een naam die past bij onze ervaring: Travestiecabaret Travage.

Jopie van Remmerden:
Het begon eigenlijk allemaal met de voorspelling van 'Het Einde der Tijden' en het aflopen van de Maya kalender in 2012. Dat was voor een nieuwe voorstelling natuurlijk actueel, maar daar was al zó veel over te doen dat we dat al héél snel hadden omgedoopt tot 'Het Einde der Meiden'. Met dat als titel zijn we gaan brainstormen en verzamelen wat we leuk vonden en wat daarmee te maken heeft; liedjes, scetches, ideeën... toen kwamen we op de zeven hoofdzonden, en via die zeven zonden weer op 'Faust' van Goethe, en dát werd onze kapstok voor het maken van de voorstelling.

Coco Coquette:
In 'Het Einde der Meiden' spelen we allemaal een rol die weer andere rollen speelt.

Ik speel als Coco Rafaëlla, en Rafaëlla speelt weer een erotische danseres die weer bijvoorbeeld een kittig huisvrouwtje speelt die op een orgeltje mag spelen, die dan weer verdacht veel weg heeft van Coco Coquette.

Molly Strychnine:
Ik speel Gabriëlla, en die speelt een priester, een Dolly Parton type in het Country en Western gedeelte, en verderop in het stuk een soort Lady Gaga...

Marlene XL:
Ik speel Michaëla, ook één van de drie erotische danseressen, en in die hoedanigheid speel ik ook de andere rollen net als wij allemaal, dus het is rol op rol, een stuk in een stuk, en het is best spannend of dat allemaal duidelijk wordt.

Saskia van Engeland:
Het is voor het eerst dat ik bij Travage meespeel en ik heb de eer om als vrouw de mannelijke rol van Luciën, de spreekstalmeester te spelen. Overigens heb ik in de voorstelling nog een 'handlanger' gespeeld door Mrs. Sippy die zich óók alweer meerdere keren voordoet als een ander. Dus al met al staan we met zijn vijven op toneel in niet minder dan 45 kostuums vele rollen te spelen.

Jopie van Remmerden:
Wat Marlene XL al zei, het is rol op rol en een stuk in een stuk. Het is eigenlijk de show van de drie erotische danseressen 'Reis om de Wallen in Zeven Zonden', gevangen in 'Het Einde der Meiden' wat zéér luchtig is gebaseerd op 'Faust' van Goethe wat weer gespeeld wordt door o.a. Marlene, Molly en Coco wat om te beginnen al aliassen waren...  Kunt U het nog volgen? Wij raken zélf ook nog wel eens de weg kwijt. Ik zelf kom vooral uit het teksttoneel en het keurslijf daarvan is mij nogal eens te strak, en deze manier van theater maken geeft de vrijheid dat alles mag knipogen naar alles. Man-zijn naar vrouw-zijn, Goethe naar travestie, toneel naar show en cabaret en de realiteit naar de fantasie. En in die knipoog zit uiteindelijk de pointe van het stuk; daar kan ik niet méér over vertellen, dat is wat het publiek tijdens de voorstelling moet ondergaan.

Coco Coquette:
'Het Einde der Meiden' is een voorstelling geworden tot aan de rand toe gevuld met muziek met live gezongen nederlandse teksten en véél humor en zelfspot. Behalve alle zondagen in november en december spelen we een extra voorstelling op tweede kerstdag, 26 december. En ja... dat klopt, dat is ná het voorspelde 'Einde der Tijden' op 21 december. Dat zegt iets over ons optimisme denk ik.

En of dat einde nabij is? Nou, wat mij betreft nog niet want dat zou heel jammer zijn voor ons nieuwe begin. We zijn nu een geweldige groep waarmee we graag blijven spelen de komende jaren, dus voorlopig nog geen einde.

 

Het Einde der Meiden is een muzikale komedie op de rand van de vulkaan, zéér luchtig gebaseerd op 'Faust' van Goethe waarin de appel der zonde opnieuw wordt geserveerd. Maar gaan de meiden lachend ten onder of komen ze er gierend overheen?


spel: Marlene XL, Molly Strychnine, Coco Coquette, Saskia van Engeland en Mrs.  Sippy.
regie: Jopie van Remmerden. Concept, tekst en vormgeving: Jopie van Remmerden (Pilo Pilkes) met Marlene XL (Laurens Fernhout), Molly Strychnine (Gert Volkmer) en Coco Coquette (Koos van den Berg).


Waar en wanneer:
SUGAR FACTORY, Lijnbaansgracht 238, Amsterdam.
Iedere zondagavond  vanaf 4 november tot en met 30 december 2012.

 - Extra voorstelling op 26 december (2e Kerstdag).
- Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.
- Entree € 15,- Stadpas: € 10,-
- Kaarten bestellen via sugarfactory.nl

- Ook te koop bij Gays and Gadgets, Spuistraat 44, en Pink Point, de infokiosk op de Westermarkt.

Meer info: sugarfactory.nl en travestiecabaret.nl


Fotografie (c) Jan van Breda  
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Travestiecabaret Het Einde der Meiden op het Leidseplein

Redaktie, in Scene op 08 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media