Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1041 people
86447 users - nu online: 1041 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Eagle slaat vleugels weer uit


door Pieter Claeys in Uitgaan & Reports , 18 juni 2012

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Sinds 18 april is de Eagle weer geopend. De cruise-bar is helemaal opgeknapt en om de heropening te vieren organiseert de Eagle op zaterdag 19 mei RECON Full Fetish Amsterdam.

Behalve een nieuw logo is er aan de buitenkant van de Eagle niets veranderd. De voorgevel werd voorzien van een likje verf, maar je moet nog steeds aanbellen om binnen te komen. Wie er niet op let wandelt er in het gewoel van de Warmoesstraat zo voorbij.


Bij binnenkomst lijkt het alsof er nooit een brand of verbouwing geweest is. Links de garderobe, daarna een deur (nu met kunstwerk van een leerman) en verderop de bar die eveneens niet van plek veranderd is. Al is die wat groter en is er een tweede, kleinere garderobe gemaakt. De doordeweekse garderobe, want de Eagle is zeven dagen per week geopend tot in de vroege uren. Maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 04.00 uur en vrijdag- en zaterdagnacht tot 05.00 uur.

Eén ding valt wel onmiddellijk op: de geur van verschraald bier en oude urine is verdwenen en alles ziet er hygiënisch uit. Dat was ook wel nodig; na de brand in 2010 zorgde het achtergebleven bluswater voor heel wat schimmelvorming. Intussen heeft de eigenaar de fundering aangepakt en geïnvesteerd in een aantal spannende vernieuwingen.


Eigenaar

Overigens blijft die eigenaar liever onbekend. Michael Roks, de nieuwe general manager van de Eagle en zijn broertje Dirty Dicks, wil weinig kwijt over zijn werkgever. Behalve dat die er elders nog een bedrijf op nahoudt, bewust op de achtergrond blijft en de bar niet uit puur winstbejag heeft overgenomen.

Of de eigenaar dan op z’n minst homoseksueel is? Roks antwoordt bevestigend, al geeft hij aan dat hij de mysterieuze man in kwestie soms moet bijspijkeren op het gebied van leer en fetisj.

Een koud kunstje, want Roks is verre van onbekend met de scene. Eerder verkocht hij erotische artikelen via een webshop en organiseerde hij “naked dark cruising”-feesten en de populaire fistparties bij Dirty Dicks. Zijn achtergrond en ervaring met marketing en PR worden al snel duidelijk. Geen enkel detail laat hij onvermeld, tot en met de energiebesparende – of we even willen noteren dat de eigenaar erg milieubewust is – verlichting. Maar de nieuwe verlichting, die een stuk mooier en spannender is, is slechts een detail.

Interieur

De Eagle bestaat nog steeds uit drie delen: het bargedeelte op het gelijkvloers, een speelruimte boven en een darkroom in de kelder. Wij nemen eerst de trap naar boven. Daar is de speelruimte een stuk groter gemaakt. Omgeven door bankjes aan de zijkant is er plaats voor slings. Het middenblok is verdwenen. Achterin bevinden zich zoals vanouds de toiletten. De pisgoot is wat kleiner geworden vanwege de nieuwe spoelgelegenheid en het squat-toilet. Die squat-toiletten hadden we nog niet gezien, maar ze schijnen erg populair te zijn in de leerscene.

Aan de muur hangen de gebruikelijke posters van leer- en fetisjevenementen allerhande. Een aantal komen uit het archief van de vorige eigenaar. Aan het plafond hangen motorhelmen en pikhouwelen. Maar wij zijn vooral geïnteresseerd in de vernieuwingen beneden in de kelder. Die lijkt nog spannender dan vroeger. Zo zullen rokers en liefhebbers van sigaren ongetwijfeld de nieuwe rookruimte en de gloryhole-wand kunnen waarderen. Voor slaven en puppies is er een nieuwe – afsluitbare! – kooi aanwezig.

En het vroegere toilet heeft plaatsgemaakt voor een echte watersports-area. Wie daar helemaal losgaat kan voor vertrek zelfs gebruikmaken van de douchemogelijkheid. Overigens is in het laagst gelegen gedeelte nu niet alleen de weg naar de nooduitgang duidelijker aangegeven, er is daardoor ook wat meer speelruimte ontstaan.Drempeltjes zijn subtiel verlicht met ledlampjes, wel zo veilig en geen stoorfactor voor de cruisy sfeer die er hangt. Over veiligheid gesproken, de Eagle is nog steeds een “safe sex zone” en verstrekt gratis condooms aan bezoekers. (En in de eerste weken ook nog iets anders, maar dat mogen we niet verklappen.)Events

De nieuwe Eagle biedt echter meer dan alleen een avondje cruisen. Vaste prik op de donderdagavond is de CODE NIGHT. Hoewel iedereen naar binnen mag is de darkroom in de kelder (de rookruimte incluis) dan voorbehouden aan mannen in fetisj-gear. Op deze manier wil de bar het dragen van fetisj-gear aanmoedigen, maar blijft de bar ook toegankelijk voor diegenen die wel de interesse maar nog niet de kleding hebben.

Daarnaast is er in de Eagle occasioneel plaats voor een feest, zoals het grote RECON Full Fetish feest dat op zaterdag 19 mei plaatsvindt. DJ op het feest is Roberto Varana, wiens stijl bekend staat als dark en underground. Voor een tientje kan je erbij zijn, mits je aan de dresscode (leer, rubber, uniform, skinhead, sports & lycra, boots/jocks en harnas) voldoet. Alle informatie is te vinden op www.fullfetishamsterdam.Biertje?

We zeiden het al eerder, hoewel het er allemaal net iets netter en net iets anders uitziet doet de Eagle heel vertrouwd aan. Toch is er één vernieuwing die Roks nog aan de kaak wil stellen: het beruchte schreeuwkarakter van de bar komt niet terug. Consumpties blijven wel verplicht, maar daar zullen klanten die niet bestellen op een vriendelijkere manier op gewezen worden.

Of de heropening van de Eagle een heropleving van de Amsterdamse leer- en fetisjscene inluidt, valt af te wachten. Met de doorgevoerde vernieuwingen, diverse events in het verschiet en nog meer in de planning heeft de Amsterdamse leer- en fetisjscene er in ieder geval een spannende hotspot bij!

Meer weten over de Eagle? Kijk op www.TheEagleAmsterdam.com en volg de bar op Twitter: @EagleAmsterdam.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN PIETER CLAEYSMEEST GELEZEN VAN PIETER CLAEYS

Eagle slaat vleugels weer uit

Pieter Claeys, in Uitgaan & Reports op 22 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN UITGAAN & REPORTSIN NUMMER 249


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media