Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 931 people
86447 users - nu online: 931 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Reguliersdwars blijft bruisen


door Bureau Redactie in Uitgaan & Reports , 24 januari 2002

This article is also available in English


"De Amsterdamse Reguliersdwarsstraat slaat een nieuwe weg in," meldde De Gay Krant onlangs. Daarmee bedoelde de krant van wakker homo-Nederland dat de homozaken in deze straat hun trouwe publiek laten vallen als een baksteen.


Niets is echter minder waar. 2002 wordt niet alleen het jaar van de euro, Willem Alexander en Maxima, maar ook van de Reguliersdwarsstraat. Het belooft juist een bruisend jaar te worden voor de Dwarsstraat-minnende nicht.
Koffieshop Downtown zit nog iedere dag vol met koffiedrinkende, brunchende en lunchende queens. Downtown is momenteel zelfs bezig met een opknapbeurt van de gevel en het dak om straks weer in oude glorie te kunnen stralen. En dat is belangrijk voor de klant die een heer van stand een kopje koffie wel offreren.
Discotheek Exit richt zich nog steeds alle avonden op gays en dat wordt langzamerhand een zeldzaam verschijnsel in de stad. Ook Exit ondergaat een face-lift en bouwt druk aan de bars, de dansvloer en het teappenhuis. Begin december moet het geheel, inclusief een darkroom, zijn voltooid.
Café Pub Soho vormt nog iedere avond het decor voor diva's die thuis geen Chesterfield hebben of graag naar een volle boekenkast kijken. Soho heeft een laatste wisseling van de wacht gehad en is weer volop aan het feesten en beesten.
En dan is er natuurlijk het vertrouwde café April, het centrale punt voor Homo-Nederland op zondag. Dit café heeft het grootste deel van haar face-lift achter de rug. De voorbar is geschilderd, maar moet nog her en der een vleugje van vernieuwing krijgen. "April's Aspen" is inmiddels een turning point voor menig bezoeker van de achterbar.
Kortom, de Reguliersdwarsstraat bruist nog als vanouds en Downtown, Exit, Soho en April kunnen zelfs melden dat er binnenkort een nieuwe loot aan de stam zal verschijnen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BUREAU REDACTIEMEEST GELEZEN VAN BUREAU REDACTIE

Reguliersdwars blijft bruisen

Bureau Redactie, in Uitgaan & Reports op 30 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN UITGAAN & REPORTSIN NUMMER 124


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media