Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1035 people
86447 users - nu online: 1035 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 8 min. Printervriendelijke Pagina  
Homo vakantie plaatsen in Europa


door Ron Meijer in Reizen en weekendtrips , 17 juni 2008
lengte: 8 minuten


Niet iedereen heeft zin in verre oorden en lange reistijden. Ook in Europa is er voor de Gay toerist natuurlijk genoeg te doen. Het risico daar veel bekenden tegen te komen is er natuurlijk aanmerkelijk groter, maar dat vergroot natuurlijk wel het “ons kent ons” gevoel, iets waar menigeen toch wel erg gehecht aan is. Maar goed op de meeste plaatsen kunt U hier ook terecht voor een broodje kroket en met een beetje geluk ook nog de Nederlandse meedeiners

Gran Canaria

Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, 210 km verwijderd van de noordwestkust van Afrika. Het behoort tot Spanje. Het eiland is van vulkanische oorsprong. De oppervlakte van Gran Canaria bedraagt 1560 km². Het hoogste punt van het eiland ligt op 1949 meter Pozo de las Nieves.

Klimaat

Gran Canaria heeft een warm en zonnig, subtropisch klimaat. De temperatuur is het hele jaar vrij gelijkmatig door de vochtige noordoostpassaat (calisio), en de Canarische Stroom, een aftakking van de Golfstroom. In de bergen in het binnenland is het wat koeler door en op de hoogste bergen kan enkele maanden per jaar zelfs wat sneeuw liggen. Het zuiden van Gran Canaria ligt in de regenschaduw van de bergen, met als gevolg dat het daar droger en zonniger is dan in het noorden. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 22°C; de koudste maand is januari met een gemiddelde maandtemperatuur van 17°C en augustus is de warmste maand met gemiddeld 24°C. De meeste regen is in de wintermaanden november, december en januari; de droogste maanden zijn de zomermaanden juni, juli en augustus. Door de golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater bijna het hele jaar door tussen de 19 en 24°C. Gran Canaria is waarschijnlijk het meest bekende eiland van de canarische eilanden.

Playa del Ingles

De bekendste plaats is Playa del Ingles maar eigenlijk is heel de zuidkust een aaneenschakeling van toeristische plaatsen. Dit gebied is dan ook na Benidorm en Torremolinos het meest succesvolle vakantieparadijs van Spanje. Dat het hier druk is hoeft dus eigenlijk niet meer gezegd te worden. Overvolle stranden, grote hotels en appartementencomplexen, grote winkelcentra en drukke boulevards tekenen de zuidkust van Gran Canaria. ’
s Avonds verandert de kuststrook in één groot uitgaanscentrum. In bars, discotheken en clubs kun je het veelzijdige publiek ontmoeten. De meeste toeristen komen uit West-Europa en Scandinavië.

Playa del Inglés heeft dan ook een bruisend nachtleven voor zowel jong als oud. Ongetwijfeld één van de mooiste plekken van Playa del Ingles is het zeven kilometer lange zandstrand met haar duinen. Het strand van Playa del Ingels loopt langs de zuidkant van de plaats en loopt door tot Maspalomas. Langs het strand zijn meerdere strandbars en ligstoelen met parasols aanwezig.

Tevens zijn er op diverse plekken mogelijkheden om te jetskiënen, duiken, paraseilen, waterfietsen of een snelle tocht op de banana-boot. De naturist kan zich zeker ook goed vermaken op dit strand aangezien een groot gedeelte van dit strand bestemd is voor naturisme. Het naaktstrand loopt van Playa del Ingels door tot en met Maspalomas en aangezien in de duinen ook naakt gerecreëerd mag worden is het, het grootste naaktstrand.

Yumbo-winkelcentrum

Het Yumbo-winkelcentrum in Playa del Inglés is niet exclusief gay, maar wordt in heel Europa gezien als een van de leukste plaatsen voor een avondje stappen in de homoscene, en er is van alles te doen. Het is een verplichte stop als je op Gran Canaria bent! Overdag is dit winkelcentrum een populaire plaats om koopjes te jagen of winkels te bezoeken die zich speciaal op de gay-gemeenschap richten. En bij het vallen van de avond wordt dit centrum het belangrijkste uitgaanscentrum van Playa del Inglés voor homo’s en lesbiennes. Maar eerst moet je energie opdoen. Door het mooie weer kun je altijd buiten eten op een van de talrijke terrasjes naast gelukkige gezinnetjes en toeristen van alle mogelijke nationaliteiten. In de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria, speelt de nacht zich af rondom het Santa Catalinapark, de winkelstraat Triana en de koloniale wijk Vegueta. Op al deze plaatsen kun je genieten van een drankje en tapas eten in een bar of zitten op een terras in de open lucht in welke maand van het jaar dan ook. Op de grens van Playa del Inglés en Maspalomas vind je hét gay-uitgaansgebied van het eiland, het Yumbo-winkelcentrum.

Nachtleven

Er zijn bars, discotheken (van travo tot leer) en gay-eetgelegenheden, variërend van eenvoudig, zoals Lelo’s, Ola’s en Valentines tot prima specialiteitenzaken zoals Rias Bajas (vis). Het uitgaan begint er zo rond acht uur op de begane grond, waar een veelheid aan gezellige terrassen zijn. Voor elke nationaliteit en ieders smaak is er wel iets: Gran Latino – Hollands/Spaans, Peppermint – Hollands, Nestor – Engels, Adonis – Duits, enzovoort. Na twaalven worden de terrassen langzaam leeg en gaat iedereen drie etages hoger verder. Zeer populair zijn daar Tubys, Mykonos, Mantrix en de dependance van de vermaarde Londense danceclub Heaven. Aan de overzijde van Yumbo zijn ook zaken zoals Macho Macho, Cruise en XL. In deze zaken kun je door gaan doorgaan tot de zon weer opkomt en je voor de beslissing staat op het strand of in bed te gaan slapen.


Sitges

Sitges is een badplaats in de Spaanse regio Catalonië, in de provincie Barcelona, met 24.470 inwoners, een bevolkingsaantal dat in de zomer aanzienlijk toeneemt. Sitges is een overloopgemeente van de stad Barcelona, gelegen op ruim 30 kilometer afstand. Het dorp is erg populair onder de stadsbevolking voor een bezoek in het weekend. Sitges heeft haar historische, maar kleine, centrum weten te behouden, waardoor het één van de mooiste plekken van de Spaanse kust wordt genoemd.

Op zijn retour

Toch lijkt Sitges behoorlijk op zijn retour. Van verschillende kanten komen berichten dat Sitges niet met de tijd mee gaat. De stranden zijn de laatste jaren steeds minder geworden, een stuk smaller dan vroeger helaas. Er zijn veel goede maar ook steeds meer minder goede restaurants maar ga vooral daar eten waar de plaatselijke bevolking komt. Dat geldt ook voor de tapasbars! Uitgaan kun je er tot vroeg in de ochtend en vooral voor gay's is het, nog steeds een Walhalla, voor ieder wat wils, van jong tot oud.Mykonos

Mykonos is een vrij klein Grieks eiland in de Egeïsche Zee, een der Cycladen, gelegen tussen Tinos, Siros, Paros en Naxos, in de buurt van Delos. Het eiland en gelijknamige gemeente heeft een oppervlakte van 86km², en telt zo’n 6200 inwoners (gegevens van 2002). De belangrijkste stad en haven, aan de westkust, is Mikonos-stad, zoals vaak op de Griekse eilanden, gewoon Chora (Χώρα, d.i. Hoofdstad) genoemd. Er zijn talloze bootverbindingen met het vasteland (Piraeus) en met de andere eilanden, en is daardoor het ideale uitgangspunt voor boottochten naar het naburige Delos. Mikonos, met zijn felle lichtcontrasten, bezit die plastische schoonheid die zo karakteristiek is voor alle Cycladen.

Het eiland bestaat voornamelijk uit graniet, is heuvelachtig (maximaal 350 m hoog) en overwegend droog en kaal. Op kleine schaal wordt nog aan landbouw en visserij gedaan. Op Mykonos is water altijd schaars geweest, en daarom hebben de huizen er, nog méér dan op andere eilanden, de typische vlakke daken, met de bedoeling zoveel mogelijk regenwater op te vangen. In tegenstelling tot andere Cycladen-eilanden heeft het in de geschiedenis nooit een belangrijke rol gespeeld, en heeft daarom ook weinig sporen van de antieke beschavingen opgeleverd. Niettemin is het een van de populairste reisbestemmingen voor toeristen geworden.

Dat is verreweg de belangrijkste inkomstenbron voor het eiland, dat reeds aan het eind van de jaren vijftig door het massatoerisme werd ontdekt en sindsdien een van de eerste toeristische trekpleisters in de Egeïsche Zee is geworden. De fraaie, maar drukbezochte zandstranden, het bruisende (en luidruchtige) nachtleven en daaraan gekoppeld de reputatie het Griekse eiland met de hoogste tolerantie te zijn maken het ideaal voor de gay toerist.


In de zomermaanden trekt een groot aantal toeristen van over de hele wereld naar Mykonos. Het nachtleven is bijzonder spectaculair.

Chora, het schilderachtige hoofdstadje van Mykonos waar de vissersbootjes en de luxe jachten harmonisch naast elkaar liggen, ziet er anders uit dan de meeste stadjes in de Egeische zee. Helderwitte kubieke huizen met stenen zitbanken, houten blinden en deuren en felgekleurde balkons, kleine maar prachtige kerken, schilderachtige tavernaatjes en winkeltjes met folkloristische artikelen en kunstvoorwerpen sieren de straatjes van Chora. Koop voor je de stad in gaat een "airmap" zodat je niet verdwaalt. Mykonos heeft een eigen luchthaven (3 km ZO van Chora) die in de zomermaanden wordt aangedaan vanuit Nederland per combinatievlucht met Santorini.

Vanuit Mykonos kun je per lijndienst verder vliegen naar Athene. In de zomermaanden zijn er ook vliegverbindingen met andere eilanden. Per boot kun je varen naar Ikaria, Tinos, Rafina, Syros, Andros, Naxos, Paros, Donousa en Pireaus. Per bus kun je het eiland goed verkennen.

In juli en augustus zeer druk en heel duur

Er zijn prachtige en goed geprijsde restaurants en taverna's. In de stad zijn de restaurants behoorlijk duuren nog duurder in het hoog seizoen. Een vers geperst glas jus d'orange ligt tussen de 9,00 en 15,00 €, maar in andere plaatsjes rond de 3,50 €. Met een auto heb je het hele eiland in een dag gezien, dus een quad of scooter is dan veel leuker. Je komt dan ook op plekken waar je met een auto niet komt. Rustige stranden zijn er nog volop te vinden. Mykonos stad is ook duur omdat alle cruiseschepen daar aanleggen. Die mensen hebben wel wat te verteren dus daarom liggen de prijzen ook zo hoog. Deze mensen komen doorgaans niet in de andere dorpen, dus daar is het dan ook veel goedkoper.

Voor boekingen naar deze bestemmingen raadpleeg de reisagenten de prijzen wijzigen per dag. Hou ook rekening met de extra toeslagen die per 1 juni ingaan en die nog niet altijd vermeld staan. Reizen via Belgie en Duitsland kan voordeel bieden want die landen kennen die extra toeslagen niet.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Homo vakantie plaatsen in Europa-


Reactie van sloer dd. 24 februari 2010
is er in benidorm ook wat te beleven voor homo,s


Reactie van eddy dd. 26 maart 2012
ga dit jaar eens naar benidorm , blijkbaar is t gay uitgaansleven daar momenteel echt goed. is dit zo , kent er iemand gezellige gaybars , (geen leerbars of andere extreme toestanden) maar bars waar knappe gasten , mag ietsje ouder vanaf 35 tot 45 , of meer zich kunnen vinden . weet jij iets antwoord dan op e-mail eddybo@hotmail.com thanx


GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Homo vakantie plaatsen in Europa

Ron Meijer, in Reizen en weekendtrips op 23 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN REIZEN EN WEEKENDTRIPSIN NUMMER 201


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media