Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 921 people
86447 users - nu online: 921 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Makkelijker bij de politie anoniem melding doen Hate Crimes


door Redaktie , 04 mei 2008

This article is also available in English


Slachtoffers van homofoob of racistisch geweld in Amsterdam en Nijmegen e.o. kunnen vanaf 20 maart makkelijker bij de politie anoniem melding doen. De politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Gelderland-Zuid gaan in cafés, sauna's bibliotheken en andere publieke plaatsen folders en meldingsformulieren verspreiden. Melden kan vanaf 20 maart a.s. ook via de website Hate Crimes. http://www.hatecrimes.nl

Het project ‘Hate Crimes’ is ontwikkeld door het Landelijk Expertisecentrum Diversiteit van de Politie (LECD) i.s.m. Art. 1, COC Nederland en Movisie naar voorbeeld van een soortgelijk Brits project. Na een experimenteerfase door de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Gelderland-Zuid zal het project na 2011 landelijk toegepast gaan worden. Slachtoffers die wel onder naam melding doen, worden door de politie gebeld en hun gevraagd aangifte te doen.


Volgens projectleider Jan Snijder van het LECD is de aanpak bedoeld om meer inzicht te krijgen in de omvang van het probleem.

'Vijftien jaar geleden bestond er ook geen huiselijk geweld - doordat het taboe was. Inmiddels weten we beter', aldus Snijder.

De Ministers Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en Ernst Hirsch Ballin van Justitie bereiden een wetsvoorstel voor om het anonieme doen van aangifte mogelijk te maken.

http://www.hatecrimes.nl
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Makkelijker bij de politie anoniem melding doen Hate Crimes

Redaktie, in op 10 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN IN NUMMER 200


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media