Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1033 people
86447 users - nu online: 1033 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Microsoft blijft homorechten ondersteunen


door Bureau Redactie in Algemeen , 07 juli 2005

This article is also available in English


Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft aan alle 50.000 werknemers van het bedrijf laten weten waarom Microsoft dit jaar geen standpunt heeft ingenomen met betrekking tot een kwestie rondom gelijke rechten voor homoseksuelen in de staat Washington. Deze beslissing is niet onder druk van een lokale religieuze leider genomen, zoals een gerucht ging, maar omdat het softwarebedrijf goed heeft nagedacht over wat voor rol grote bedrijven moeten spelen bij sociale kwesties. Ballmer is van mening dat Microsoft alleen een standpunt in moet nemen wanneer de kwestie een directe relatie heeft met de bedrijfsvoering van Microsoft.

Maar, zo schrijft hij aan zijn werknemers: “Na de zaak van alle kanten bekeken te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat diversiteit op de werkvloer zo’n belangrijk onderwerp is dat we het zouden moeten opnemen in onze juridische agenda.”

Het bedrijf wil daarom, samen met andere grote bedrijven, doorgaan met het ondersteunen van federale wetgeving die discriminatie vanwege seksuele voorkeur in de werkomgeving verbiedt. Als in de toekomst weer een anti-discriminatievoorstel wordt ingediend, zal Microsoft dat actief ondersteunen.Ballmer

Microsoft ontkende dat het eerder dit jaar zijn positie heeft veranderd omdat het onder druk werd gezet door een oproep tot een nationale boycot door de lokale religieuze leider Ken Hutcherson. Deze geestelijke leidt een kerk vlakbij Redmond waar de Microsoft campus ligt.

Wel hebben vertegenwoordigers van Microsoft twee gesprekken gevoerd met de geestelijke. Volgens Microsoft was dit om hem duidelijk te maken dat twee werknemers van Microsoft als individuen spraken, en niet namens Microsoft, toen zij publiekelijk verklaarden voorstander te zijn van gelijke rechten voor homoseksuelen.

Microsoft heeft al sinds de jaren negentig een antidiscriminatiebeleid ten aanzien van seksuele voorkeur en het bedrijf biedt homoseksuele werknemers dezelfde voordelen en extra's als heteroseksuele werknemers.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BUREAU REDACTIEMEEST GELEZEN VAN BUREAU REDACTIE

Microsoft blijft homorechten ondersteunen

Bureau Redactie, in Algemeen op 09 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media