Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1029 people
86447 users - nu online: 1029 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Bill Gates: hiv-vaccin is nog ver weg


door Bureau Redactie in Algemeen , 09 mei 2005

This article is also available in English


Tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van zijn verheffing in de Britse adelstand zei de oprichter van Microsoft, Bill Gates, dat een hiv-vaccin zeker nog meer dan tien jaar op zich zal laten wachten. Gates is één van de belangrijkste privé-financiers van aids/hiv-onderzoek. Door middel van de Bill & Melinda Gates Foundation heeft hij 4,9 miljard dollar geschonken voor onderzoek naar een hiv-vaccin.

Tegenover journalisten weersprak Gates de bewering van de Britse regering dat als het bedrag dat aan onderzoek wordt besteed de komende jaren zou worden verdubbeld, er al in 2012 een vaccin zou kunnen zijn.

Gates meent dat de zoektocht naar een werkzaam vaccin het meest veeleisende wetenschappelijke probleem ter wereld is. “Als je een enquête zou houden onder wetenschappers van naam, dan zouden die zeggen dat het momenteel verder weg is dan ze tien jaar geleden zouden hebben gezegd,” aldus Gates.


“Dat wil niet zeggen dat we in die tijd geen vooruitgang hebben geboekt. Het is gewoon zo dat alle eenvoudige dingen niet werken en dat zelfs de tamelijk niet-eenvoudige dingen niet werken.”

Gates waarschuwde er ook voor dat regeringen geen valse hoop dienen te wekken. “Een aids-vaccin ligt niet om de hoek. We gaan gewoon door met financieren tot er een is,” zei hij.

Gates werd Knight Commander of the British Empire als erkenning voor het werk dat hij doet op het gebied van hiv en andere wereldgezondheidsproblemen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BUREAU REDACTIEMEEST GELEZEN VAN BUREAU REDACTIE

Bill Gates: hiv-vaccin is nog ver weg

Bureau Redactie, in Algemeen op 11 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media