Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1016 people
86447 users - nu online: 1016 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Film News


door Peter van Mokum , 05 mei 2005

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Achter de schermen
'Million Dollar Baby' grote winnaar bij de Oscars


Met vier Oscars in de belangrijkste categorieën is Million Dollar Baby de grote winnaar geworden van de zevenenzeventigste Academy Awards. Het boksdrama van en met Clint Eastwood won Beste Film, Beste Regie, Beste Actrice (Hilary Swank) en Beste Bijrol (Morgan Freeman). Beste Acteur werd Jamie Foxx voor zijn fenomenale rol van de blinde muzikant Ray Charles in de biopic Ray.


'Catwoman' allerslechtste film van 2004

Catwoman werd de grote “winnaar” tijdens de Golden Raspberrie Awards, de anti-Oscars voor de minst geslaagde films van het afgelopen jaar. Naast Slechtste Film van 2004 viel Catwoman ook in de prijzen voor hoofdrolspeelster Halle Berry, regisseur Pitof en het povere script. Andere Razzies gingen naar de “acteurs” uit Michael Moore's documentaire Fahrenheit 9/11: voor de zogenaamde hoofdrol van George W. Bush, en de bijrollen van Donald Rumsfeld en Britney Spears.
Gwyneth eist Goodie Bag

Gwyneth Paltrow wil de Goodie Bag hebben die tijdens een Engelse modeshow van modeontwerper Matthew Williams werd weggeven, terwijl ze zelf niet eens aanwezig was. In de tas met cadeaus zaten leuke en vooral exclusieve schoonheidsproducten die uitgedeeld werden aan de gasten.
De dure spulletjes werden niet alleen uitgedeeld aan gasten, maar ook de modellen en presentatoren kregen de luxe goodies. Die wil Paltrow ook graag op haar schoonheidstafeltje hebben staan, dus liet ze er eentje voor haar vasthouden, zodat ze die op kan halen als ze terug is in de Britse hoofdstad.
Trouwen in Tuschinski

Sinds begin februari kunnen bruidsparen elkaar het jawoord geven in het pas gerenoveerde Tuschinski bioscooptheater in Amsterdam. Het befaamde, klassieke filmpaleis in Amsterdam ademt immers een sfeer uit vol stijl, klasse, persoonlijke aandacht én romantische filmbezoekjes. Men kan zowel op weekdagen als in het weekend terecht voor de huwelijksvoltrekking. Samen met hun familie, vrienden en bekenden zijn trouwlustigen welkom om een bijzondere ochtend of middag te beleven.Uiteraard wordt er rekening gehouden met de afscherming van het overige filmpubliek. De Tuschinski-zalen kunnen geboekt worden in combinatie met een variatie aan huwelijksarrangementen. De prijzen verschillen per dag en per tijdsdeel. De Grote Zaal (tot 789 personen) varieert bijvoorbeeld van 750 tot 2500 euro.

===========================

In de bioscoop


Beautiful Boxer


De Thaise Parinya Charoenphol heeft de sterke overtuiging dat hij een meisje is in een jongenslichaam. Een operatie kan hij niet betalen, want hij is opgegroeid in een arm gezin dat met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. Per toeval ontdekt hij de meest mannelijke sport van het land: Thai boksen. Hij gaat in training, maakt onwaarschijnlijk grote vorderingen en krijgt de bijnaam Nong Toom. Het mannelijke kickboksen blijkt dé manier om geld te verdienen voor de financiering van zijn gewilde operatie om vrouw te worden.Op een ontroerende wijze en vol met adembenemende Thai kickboksscènes vertelt Beautiful Boxer het verhaal van Nong Toom, de meest beroemde travestiet van Thailand die moest vechten als een man om een vrouw te worden. De hoofdrol wordt gespeeld door een echte kickbokser, waardoor de vechtscènes erg realistisch overkomen. Beautiful Boxer is opgenomen in negen Thaise provincies en in Tokio. De film bevat een serie van explosieve wedstrijden waarin Nong Toom bijna al zijn tegenstanders knock-out slaat. De echte Nong Toom is tegenwoordig model, actrice en bokslerares in Bangkok.
Spanglish

De Mexicaanse Flor Moreno wil een beter leven voor haar twaalfjarige dochter Cristina en verhuist naar Los Angeles. Ze wordt huishoudster van het echtpaar Clasky, chef-kok John (Adam Sandler) en zijn onzekere vrouw Deborah (Téa). De grote cultuurverschillen tussen Flor en de Clasky's zorgen voor de nodige problemen. Maar van alle valkuilen die Flor verwachtte van het leven in Los Angeles, had ze nooit het gevaar ingezien van haar persoonlijke gevoelens.Spanglish, een kruising tussen een romantische komedie en een multicultureel drama, werd geschreven, geproduceerd en geregisseerd door James L. Brooks (Terms of Endearment). Brooks is ondermeer producent van The Simpsons en had in 1997 veel succes met zijn film As Good As It Gets met Jack Nicholson. Dit keer nam hij Saturday Night Live-komiek Adam Sandler (50 First Dates) in de arm, die met Punch Drunk Love al bewees dat hij meer in huis heeft dan flauwe komedies. De rol van de Mexicaanse Flor wordt gespeeld door de Spaanse actrice Paz Vega, bekend van haar hoofdrol in Sex and Lucia uit 2001 van Julio Medem. Spanglish is haar Hollywood-debuut.


The Station Agent

De lilliputter Finbar Mcbride wil leven volgens zijn eigen regels en zoekt daarom zijn vlucht in een verlaten treindepot in New Jersey. Hoe hij ook zijn best doet, hij raakt altijd betrokken bij het leven van zijn buren. Vooral bij Olivia, een veertig-jarige artieste die het moeilijk heeft met haar scheiding. En Joe, een getalenteerde kok die altijd op zoek is naar een goed gesprek. Langzaamaan komen deze drie einzelgängers erachter dat zelfs het gevoel van eenzaamheid beter gedeeld kan worden.De dramatische komedie The Station Agent is het regiedebuut van Thomas McCarthy, die al eerder wat acteerwerk deed, met bijrollen in bijvoorbeeld Meet the Parents en The Guru. McCarthy schreef zelf het scenario. De rol van Finbar McBride wordt gespeeld door Peter Dinklage die in 1995 zijn debuut maakte in de komedie Living in Oblivion. Patricia Clarkson, die Olivia speelt, is bekend uit films als The Untouchables en Dogville en een bijrol in de serie Six Feet Under.Boogeyman

Tim lijkt een normaal en gelukkig leven te leiden in Chicago. Niets is echter minder waar, want hij wordt achterna gezeten door een angstaanjagend verleden dat te maken heeft met het monster uit de slaapkamerkast: de Boogeyman. Wanneer Tim’s moeder overlijdt, met wie hij geen contact meer had, keert hij terug naar zijn ouderlijk huis op het platteland. Tim moet zijn angsten onder ogen komen en ze zien te overwinnen. De enige manier om dit te bereiken is een nacht alleen door te brengen in het mysterieuze, vervallen Victoriaanse huis.Deze mysterieuze horrorthriller komt van regisseur Stephen T. Kay, die in 2000 de remake van Get Carter maakte. Hoofdrolspeler in Boogeyman is Barry Watson, die lange tijd in de Amerikaanse televisieserie 7th Heaven meespeelde en ook een rol had in Teaching Mrs. Tingle. Emily Deschanel is zijn tegenspeelster, zij had eerder bijrolletjes in grote films als Spider-Man 2 en Cold Mountain.2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN PETER VAN MOKUMMEEST GELEZEN VAN PETER VAN MOKUM

Film News

Peter van Mokum, in op 07 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media