Back to Top
Zondag 22 Sep
86358 users - nu online: 1077 people
  Gay News : rubriekenRubrieken Gay News
  Muziek & CD's (26)


Of ga naar Rubriek:


In de afgelopen jaren heeft een gloednieuwe dj de internationale homo-scene stormenderhand veroverd, de beste gay clubs van de wereld opzwepend met haar verbazingwekkende energie en muziekstijl. Dj Ana Paula is uitgegroeid tot een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogenaamde nieuwe gay house scene.

mrt 2011       
lees verder


Op 5 december werd op de wekelijkse Billy Underwear Party in Milaan Danny Verde als Special DJ in de schijnwerper gezet. Er prijkte zo’n charmante, smakelijk heer op de poster dat we benieuwd waren wie deze meneer Verde is. Maak daarom nu kennis met een muzikaal wonderkind dat in allerlei facetten van muziek werkzaam is (geweest), inclusief house, dance- en popproductie, als DJ, song-writer en zanger.

feb 2010       
lees verder


Tien jaar na het overlijden van de Zangeres Zonder Naam, presenteert zangeres Liesbeth een muzikaal eerbetoon in de vorm van een maxi-single met de beroemde toppers die haar ook bij de homo gemeenschap populair maakte. Wie was ook weer Mary Servaes die in 1977 op een zelfgeschreven tekst, een protestlied tegen de Amerikaanse anti-homorechtenactiviste Anita Bryant (Luister Anita) opneemt?

okt 2008       
lees verder


Vijfendertig jaar Ferry Maat’s Soulshow

Ferry Maat: bijna iedereen kent hem wel. Is het niet van de Nederlandse Top 40 dan zeker van zijn legendarische Soulshow die in de jaren ’70 en ’80 een ongekende luisterdichtheid bereikte. Mensen bleven er op donderdagavond voor thuis en dj’s lieten zich voorafgaand aan het weekend inspireren door Ferry’s muziekkeus. Nog steeds is de Soulshow te beluisteren: iedere zaterdag bij Radio Veronica tussen 19.00 en 21.00 uur.

mei 2008       
lees verder


Peter Cincotti - East of Angel Town (Warner Music) ***

Peter Cincotti (geboren in 1983 te New York City) is in ons land nog niet zo heel erg bekend, maar daar komt met het album East of Angel Town waarschijnlijk spoedig verandering in. Het is al het vierde album van deze 24-jarige muziekvirtuoos. De eerste keer dat ik met Peter Cincotti te maken kreeg was enkele jaren geleden in een kroegje in Amsterdam. Tegen sluitingstijd werd daar steeds opvallend goeie jazzmuziek gedraaid en bij navraag bleek het om ene Peter Cincotti te gaan.

mei 2008       
lees verder


The Beau Hunks - On to the Show ****

Het uit Amsterdam afkomstige “documentair orkest” The Beau Hunks werd oorspronkelijk opgericht om de catchy melodietjes uit de Hal Roach films en de korte films uit de jaren ’30 opnieuw op te nemen. Muziekjes zoals je die vindt in Laurel & Hardy, Our Gang, Charley Chase, Thelma Todd en Taxi Boys. Deze muziek, die iedereen kent, werd nooit uitgegeven door de studio’s zelf en de originele opnamen worden als verloren beschouwd.

jan 2008       
lees verder


Op 16 maart presenteerde Sven Ratzke zijn nieuwe Live-cd tijdens de Duitse Nachten in de Sugar Factory. De show werd op twee dagen uitgevoerd om iedereen in de gelegenheid te stellen een kaartje te bemachtigen, aangezien zijn vorige shows al zeer snel waren uitverkocht. Sven Ratzke tovert in zijn show een Berlijnse vaudeville-sfeer te voorschijn. Tijdens de presentatie van zijn nieuwe cd heeft hij daarom ook artiesten uit het Berlijnse variété en circus laten optreden, onder wie de Duits-Russin Viktoria Lapidus, een van de meest virtuoze hoela-hoep dansers.

jun 2007       
lees verder


Alejandro Sanz, El Tren De Los Momentos

Zojuist is het nieuwe album van Alejandro Sanz (Madrid 1968) verschenen, getiteld El Tren De Los Momentos. De opnames vonden plaats op Cuba, de Bahama’s, in Madrid, Mexico en zelfs in Sanz´ privéstudio in Miami. Met gastbijdragen van Latijnse supersterren onder wie Antonio Carmona, Alex Gonzáles en Calle 13. De eerste single van deze cd heet Te Lo Agradezco, Pero No; een duet met niemand minder dan Shakira, de Colombiaanse zangeres met wie Sanz in 2005 al een wereldhit scoorde met La Tortura.

mei 2007       
lees verder


Eén Kus, een nieuw geluid van Frédérique Spigt

De Zuid-Amerikaanse accordeon/bandoneon tezamen met het herkenbare stemgeluid van Frédérique Spigt voeren de boventoon op de onlangs verschenen cd Eén Kus. Laat je niet misleiden door de overigens schitterende cover van Annaleen Louwes, want Frédérique mag dan een begenadigd veelzijdig kunstenaar zijn (songwriter/ zangeres/ kunstenares) de virtuoze accordeon-klanken zijn afkomstig van de Belgische Gwen Gressens. Absoluut niets ten nadele van de overige muzikanten maar het zijn Frédérique en Gwen die voor het grootste gedeelte de sfeer van deze cd bepalen.

apr 2007       
lees verder


Marianne Weber – Lichtjes In Jou Ogen

Voor de fans van het levenslied is het dan eindelijk zo ver: een nieuwe cd van de Utrechtse zangeres Marianne Weber. Het is een gevarieerd album geworden met herkenbare teksten over liefde, vreugde en verdriet. Drie emoties die heel dicht bij elkaar liggen. De liefde wordt prachtig bezongen in “Tango D'Amour,” “’t Is Gelogen” en “Kijk Mij Eens In M’n Ogen.” Vreugde vinden we onder andere terug in de titelsong “Ik Zie Lichtjes In Jouw Ogen” en “De Italiaan.”

jul 2006       
lees verder


Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht staat onder andere bekend door het geven van indrukwekkende (symfonische) rockshows. In het Nederlandse theatercircuit zijn bijvoorbeeld Symfo ’99 en de eigen concertante versie van de rockopera Tommy erg succesvol geweest. Nadat het orkest van de Koninklijke Luchtmacht eerder deze producties in de Nederlandse theaters ten gehore had gebracht, leek de keuze voor Queen in Concert een goede greep. De combinatie van een groot orkest en symfonische rock blijkt prima bij elkaar te passen. En het is geweldig te merken dat in deze productie niemand een poging doet om Queen te imiteren.

apr 2006       
lees verder


Knallende salsa van eigen bodem!
Gerald y la Ritmica - El Piloto de Salsa

Swingende cd van Gerald Clarinda. Hij is bandleider, componist en pianist van Gerald y la Ritmica en heeft zojuist z'n zevende album uitgebracht bij Walboomers; een veelzijdige cd met een mix van salsa, dance, hip-hop, reggaeton en ballades. Gerald is één van de pioniers van het moderne pianospel in de Antilliaanse tumba. Het begon allemaal in de zomer van 1999, toen Gerald zijn eerste soloproducties Cachumba en El Inicio uitbracht. Laatsgenoemde werd een groot succes.

okt 2005       
lees verder


Wladziu Valentino Liberace werd geboren op 16 mei 1919 en overleed op 4 februari 1987. Om deze man kunnen we in onze reeks over pianovirtuozen echt niet heen. Zeker in Amerika worden zijn platen nog steeds gedraaid en natuurlijk is het alleen in Amerika mogelijk om een dergelijke carrière op te bouwen. Een carrière die was gebaseerd op glitter en zoete muziek die door miljoenen tot aan zijn dood gevreten werd. Liberace was welhaast een afgod in de muziek en, volgens het Guinness Book of World Records van 1978, de best betaalde muzikant ter wereld. Hij speelde tot aan zijn dood door aids een kat-en-muisspel met de media over zijn wel of niet homoseksueel zijn. Hij was een nicht als een paard maar won rechtszaken tegen bladen die dat durfden af te drukken.

jul 2005       
lees verder


Arthur Rubinstein (1887-1982), de beste Chopin-vertolker van de twintigste eeuw

Sinds zijn dood in Zwitserland in 1982, op de leeftijd van vijfennegentig jaar, is de muzikale en persoonlijke reputatie van Arthur Rubinstein aan een herwaardering onderhevig. Dergelijke postume nieuwe beoordelingen zijn misschien het onvermijdelijke resultaat van bijna universele populariteit, maar ondanks de pogingen om hem te ontmythologiseren blijft Rubinstein voor velen de grootste Chopin-vertolker van de twintigste eeuw. Toen Rubinstein in de vroege jaren 1900 begon met het programmeren van Chopin, beschouwden de eigentijdse critici zijn pianospel als te droog, objectief, letterlijk en zonder enig poëtisch gevoel.

jun 2005       
lees verder


Kassav - K toz (quatorze)

Hot! Hot! Hot! Van Walboomers ontving ik half januari een cd van een groep waarvan ik nog nooit had gehoord, Kassav. Het schijfje heeft die dag non-stop opgestaan, een waarschuwing van Walboomers was wel op z'n plaats geweest... afspelen op eigen risico; het is een verslavende muziek genaamd "zouk". Het is een schijf die je (of je wilt of niet) laat meebewegen op de Caribische klanken. Ik dus op zoek naar meer info over deze band. Ze komen van de Franse Antillen, hebben al heel wat studio-cd's uitgebracht (veertien), en met name in de USA zijn ze al jaren populair. In Europa is de groep echter nog vrij onbekend (op Frankrijk na), maar daar kon wel eens snel verandering in gaan komen.

mei 2005       
lees verder


Pianisten lenen zich op de een of andere manier beter dan andere instrumentalisten voor mythevorming rond hun persoon. De laatste jaren zijn er nogal wat van die legendarische klavierleeuwen overleden: Rubinstein, Horowitz (wiens extra-lichtspelende vleugel nu alleen over de wereld trekt), Wilhelm Kempf, Rudolf Serkin, Claudio Arrau en Jorge Bolet, om maar een paar grote namen te noemen. Shura Cherkasky nam van Horowitz de fakkel over als “laatste romanticus,” maar een hele generatie van weleer is vrijwel uitgestorven. Gelukkig dient zich ook steeds nieuw talent aan om de uitgedunde gelederen weer te versterken.

mei 2005       
lees verder


Voor diegene die de winter het liefste buiten de deur willen houden, zijn er drie uplifting cd's verschenen met zwoele tropische klanken. Van Pedro Jesus uit Puerto Rico is zojuist z'n vierde cd Pa'l Bailador van de pers gerold en deze is ook in Nederland uitgebracht. Acht swingende nummers voor de dansvloer. Pedro is niet alleen een fantastische zanger maar ook songwriter, hij schreef al z'n teksten zelf. Ditmaal horen we hem ook in een duet met salsero Tito Rojas. De salsa cd van 2004!

feb 2005       
lees verder


Over het ontstaan van de Fado Cantado bestaan verschillende theorieën. De meest gehanteerde is dat de Moren hun muziek meenamen naar Portugal, aanhangers van die theorie wijzen op de melancholie en het verdriet die zo kenmerkend zijn voor deze muziek. Volgens anderen waren het de matrozen die de muziek van Braziliaanse slaven meebrachten van hun reizen, zij wijzen op het thema van de zee en verre landen dat opduikt in de eerste liederen: zo wordt in het lied “O Barco Negro” (de zwarte boot) letterlijk gezongen over een “sanzala” (slavenverbijf).

jan 2005       
lees verder


Aventura - Love and Hate

Veel import-cd's zijn nogal prijzig, maar producent Walboomers brengt in eigen beheer veel import-cd's hier opnieuw uit, waardoor de prijs ineens een euro of vijf lager komt te liggen. Allemaal vreemde muziek die ze uitbrengen? Nee hoor, wat te denken van de nieuwe cd van Aventura, Love and Hate - onlangs verschenen bij Walboomers. Op Love and Hate kunnen we weer genieten van de warme stem van Anthony. Het nummer "Hermanita" zien we regelmatig voorbijkomen bij The Box.

dec 2004       
lees verder


Herbert von Karajan

Bewierookt om zijn briljante vakmanschap, verguisd om zijn verpletterende “ego”, zijn vroegere lidmaatschap van de NSDAP, zijn jet-set-leven en zijn streven om met de nieuwste audio en visuele technieken al zijn kwaliteiten als dirigent en regisseur helemaal naar zijn hand te zetten: Herbert von Karajan (1905-1989).

okt 2004       
lees verder


“Misschien is het wel zo dat rappers homofoob zijn, maar de meeste homo’s zijn rap-fobisch”

Homo’s houden van het songfestival, van Cher, van Kylie en waarschijnlijk van Willeke. Met rap en hip-hop hebben de meeste nichten niet zo veel op. Je kan het niet gezellig meezingen en als je al meekrijgt waar ze het over hebben dan wordt je er niet vrolijk van, aan de meeste teksten kan de gemiddelde fundamentalistische imam nog een puntje zuigen. De succesvolle Eminem werd door de nichtencommune al meermalen wegens homovijandige uitlatingen ter verantwoording geroepen en wist uiteindelijk ook alleen zijn huid nog maar te redden door een gelegenheidsduet met ‘ons’ Elton.

sep 2004       
lees verder


Peter Iljitsj Tchaikovsky (1840-1893)

Wie zijn vrolijke balletmuziek hoort, kan niet vermoeden dat het leven van Peter (Pjotr) Iljitsj Tchaikovsky een groot tranendal was. De grote Russische componist kon en mocht zichzelf niet zijn. Hij werd zelfs tot zelfmoord gedwongen...

aug 2004       
lees verder


La Eterna Voz de Celia Cruz

Celia Cruz staat bekend als de Koningin van de Salsa. Meer dan zeventig cd's heeft ze op haar naam staan, en wereldwijd heeft zij generaties van fans en heeft ze bestaande cultuur- en rassenbarrières weten te doorbreken. Ze heeft een Hollywood Ster op de Walk of Fame, er is een wassenbeeld van haar gemaakt, ze speelde in theater, film en soap en won vijf Grammy's. Beroemd is haar steeds terugkerende uitspraak "Azucar" (op de dvd wordt uitgelegd hoe dat zo tot stand is gekomen).

aug 2004       
lees verder


In juni 2000 sloeg George O'Dowd, beter bekend als de flamboyante popzanger en DJ Boy George, employé Andrew Thompson van de ondertussen gesloten Londense homoclub Sweet Suite. Ruim twee jaar later, in november 2002, verklaarde hij in een tijdschriftinterview dat Thompson het verdiende geslagen, zelfs "hard geslagen," te worden omdat hij hem had beledigd.

jun 2004       
lees verder


De passie van Paul McCreesh

Toen het Ijzeren Gordijn nog ongenaakbaar was, verbaasde een onder strenge bewaking rondtourende Sovjet pianoleeuw zich eens hogelijk over de muziekcultuur in het ‘vrije’ Westen. In de uitvoeringspraktijk van Bach tot Bartók, van Monteverdi tot Mahler trof hem dezelfde verkrampte anale retentie.

jul 2003       
lees verder


Heel toevallig belandde er enige tijd geleden wat informatie op het bureau van de Gay News redactie over de Amerikaanse CD-maatschappij Dink Records. In de labyrintische wirwar van de muziekwereld, die wekelijks nieuwe albusm spuwt, is het feit dat Dink tot over de oceaan heen wist door te dringen al opmerkelijk. Maar toen onze oren gestreeld werden door de muziekkeuze van de kleine maatschappij was onze aandacht voor de volle honderd procent gefocused op de gay oriented albums van Dink Records uit New York

jul 2002       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in Muziek & CD's vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren