Back to Top
Donderdag 22 Aug
86352 users - nu online: 1304 people
  Gay News : rubriekenRubrieken Gay News
  In Memoriam (11)


Of ga naar Rubriek:


Erik Feenstra (Den Bosch, 1953) is overleden, de schrijver van hét gay blog van Nederland, de goedbezochte nieuwssite met feiten en achtergronden van het homoleven, de afgelopen 15 jaar. Erik was een toegewijde journalist met een fijne neus voor allerlei nieuwsfeiten, roddels, kunst en cultuurevenementen, life style, politiek, gay lib, medische en actuele ontwikkelingen.

mrt 2019       
lees verder


De bekende Surinaams-Nederlandse aids- en homoactivist Mikel Haman is overleden. De kleurrijke activist was al een tijdje ziek en overleed begin januari op 54-jarige leeftijd. De in Suriname geboren Haman was een icoon voor de Surinaams-Nederlandse LHBT en HIV beweging en onder andere het brein achter Kwaku’s Roze Zondag.

feb 2018       
lees verder


Eind mei overleed dr. A.X. (Lex) van Naerssen (Indonesië, 9 maart 1941), niet zozeer activist maar vooral een opiniemaker in wetenschappelijke en homo-activistische kringen. Als wetenschapper bij de psychologen-opleiding van de Universiteit van Utrecht wist hij het vak Seksuologie relevant te maken voor de emancipatie van homo’s, pedo’s en nog een hoop andere variaties op seksterrein.

aug 2016       
lees verder


De Tweede Wereldoorlog had, zeker in de Verenigde Staten, belangrijke demografische gevolgen. Veel jongemannen die huis en haard hadden verlaten om voor hun vaderland te strijden, keerden na afloop van de oorlog namelijk niet naar hun, vaak kleine, geboorteplaats terug, maar probeerden in een van de grote steden een bestaan op te bouwen. De vrijheidszin en de onafhankelijkheid van familietoezicht die deze jongens nastreefden, vormen indirect een van de voedingsbronnen voor het ontstaan van een aanvankelijk bescheiden homobeweging.

dec 2014       
lees verder


Onlangs overleed Stormé DeLarverie, een homo-activiste die baanbrekend werk verrichtte en langdurig lid was van de vereniging van Stonewall-veteranen. DeLarverie was drieënnegentig jaar oud. Het Bronx LGBTQ Center noemde haar in een verklaring de “Rosa Parks” van de beweging voor homorechten, een verwijzing naar de zwarte vrouw die in 1955 weigerde in de bus voor een blanke medereiziger op te staan en daarmee een reeks gebeurtenissen in gang zette, die uiteindelijk leidde tot de afschaffing van de rassensegregatie in de Verenigde Staten.

aug 2014       
lees verder


Transgenderpioniers als Aaicha kochten vrouwelijke hormonen op de zwarte markt. Voor geslachtsoperaties was Casablanca of Londen het aangewezen adres. Een keuze voor jezelf betekende automatisch een keuze tegen de maatschappij en een enkeltje richting outcasts.

aug 2014       
lees verder


Niet geheel onverwacht overleed, zesenzestig jaar oud, Fabiola zondagmorgen 27 januari 2013 in het Hospice Sint Jacob te Amsterdam. Fabiola was de artiestennaam van Peter Alexander van Linden (Weilheim, Duitsland, 26 mei 1946 - Amsterdam, 27 januari 2013), die sinds de jaren zestig als performancekunstenaar en onder de titel “levend kunstwerk” een bekende verschijning in Amsterdam was.

apr 2013       
lees verder


Jeanne Manford, de oprichter van de Amerikaanse organisatie PFLAG (Parents, Families and Friends of Lesbians and Gays) en een in vele opzichten baanbrekende bondgenote van de homorechtenbeweging, is op tweeënnegentig-jarige leeftijd overleden.

feb 2013       
lees verder


Op 5 juli overleed Gerrit Komrij na een kort ziekbed in het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Komrij werd op 30 maart 1944 in Winterswijk geboren en verhuisde in 1963 naar Amsterdam, waar bij begon aan een studie Nederlands en Literatuurwetenschap, die hij echter niet zou afmaken. Een jaar na zijn vestiging in de hoofdstad ontmoette hij zijn geliefde Charles Hofman met wie hij in 1967 ging samenwonen en met wie hij de rest van zijn leven zou delen.

aug 2012       
lees verder


Rudi van Dantzig overleed op 78-jarige leeftijd, na een lang ziekbed. Hij werd alom geprezen als inspirerend choreograaf, een pionier van de Nederlandse theaterdans, schrijver en een aimabel mens. Rudi van Dantzig geldt als een van de belangrijkste Nederlandse choreografen, hij zette met Hans van Manen en Toer van Schayk het Nederlandse ballet internationaal op de kaart. Van Dantzig maakte ruim 50 balletten, vooral voor Het Nationale Ballet, die over de hele wereld zijn uitgevoerd.

apr 2012       
lees verder


‘Nu verdwijn ik dan van het scherm...’
Overlijden Paul Wierks betekent het einde van een tijdperk

In de eerste helft van de jaren tachtig leerde ik Paul Wierks kennen, aanvankelijk niet anders dan zoals je een barkeeper kent maar na een aantal jaren meer persoonlijk. Ik ontdekte in die vroege jaren tachtig de Warmoesstraat en na de Cockring en de Argos kwam ik ook in de Eagle terecht, die zeker toen de roep had veel losbandiger, ongeremder, geiler te zijn dan de Argos waar S&M in die jaren vaak leek te staan voor “Stand and Model.”

mrt 2011       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in In Memoriam vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit


Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren