Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1223 people
  Gay News : rubriekenRubrieken Gay News
  Health & Body (161)


Of ga naar Rubriek:


Alle GGD-regio’s in Nederland kunnen dan eindelijk vanaf vandaag starten met het verstrekken van de hiv-preventiepil PrEP en bijbehorende medische zorg aan homo- en bimannen en andere groepen met een verhoogd risico. Aidsfonds-Soa Aids Nederland, COC Nederland, PrEPnu, activisten en andere organisaties hebben lang gepleit voor verstrekking van PrEP in Nederland.

aug 2019       
lees verder


Dekra Certification heeft bij Stichting Ouderenzorg Noord-Beveland een certificeringsaudit uitgevoerd voor het certificaat ‘De Roze Loper’. De audit is succesvol afgerond en Stichting Ouderzorg Noord-Beveland is hiermee de eerste zorgorganisatie in Zeeland die het certificaat ‘De Roze Loper’ heeft behaald.

apr 2019       
lees verder


In Groot-Brittannië is een man genezen verklaard van het AIDS-virus na een succesvolle stamceltransplantatie. Het is het tweede geval ooit waarin de ingreep leidde tot volledige genezing.

apr 2019       
lees verder


De man die jarenlang homo's wilde 'genezen' van hun geaardheid en beweerde seksualiteit van mensen te kunnen veranderen, is nu zelf uit de kast gekomen. Conversietherapeut David Matheson zegt in een Facebookbericht dat hij inziet dat hij met zijn werk mensen heeft beschadigd.

mrt 2019       
lees verder


In de loop van 2019 gaan verschillende GGD’s en hiv-behandelcentra in Nederland starten met het werven van deelnemers voor een nieuw Zelftestproject. Zij zullen mannen die seks hebben met mannen (MSM) en transgenders vragen of zij gratis hiv-zelftesten willen verspreiden.

mrt 2019       
lees verder


De woorden hierboven ratelen door mijn hoofd, de gehele nacht lijkt het wel. Een onrustige nacht. Er wordt mij in mijn droom duidelijk gemaakt dat ik mij moet laten testen op hepatitis C. In mijn droom werd ik getest.

feb 2019       
lees verder


GGD Amsterdam en Soa Aids Nederland voeren campagne om homo- en bi-mannen bewust te maken van de symptomen van syfilis. Een besmettelijke seksueel overdraagbare aandoening die vaak niet als zodanig herkent wordt.

jan 2019       
lees verder


Een breed gebruik van de hiv-preventiepil PrEP kan op termijn een einde maken aan de hiv-epidemie onder mannen die seks hebben met mannen. Dat is de conclusie van een wiskundig modelleringsonderzoek, onder leiding van Nederlandse onderzoekers, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift AIDS.

dec 2018       
lees verder


Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Die dag staat de strijd tegen aids overal ter wereld in de schijnwerpers. Overal in de wereld is er aandacht en vinden er veel initiatieven, evenementen en acties plaats. Waarom is deze aandacht nog steeds noodzakelijk anno 2018?

nov 2018       
lees verder


Minister Bruins wil bekijken of het makkelijker moet worden voor homoseksuelen om bloed te doneren. Dat antwoordde hij op een vraag van D66-Kamerlid Dijkstra in een overleg met de Tweede Kamer. Hij zei dat het in de toekomst misschien makkelijker wordt voor hen om bloed- en weefseldonor te worden.

nov 2018       
lees verder


Artsen en verpleegkundigen maken zich zorgen over tientallen internationale studenten met hiv die in Nederland geen behandeling krijgen. Doordat hun verzekering dat niet vergoedt, lopen zij ernstige gezondheidsschade op, en wordt het risico op verspreiding van de ziekte groter.

okt 2018       
lees verder


Afspraken tussen actiegroep PrEPnu en de Amsterdamse apotheker Hans Smit hebben gezorgd voor een tweede fikse prijsreductie van de hiv-preventiepil PrEP. De prijs van generieke PrEP zakt hierdoor van ruim € 50,- naar € 39,-.

sep 2018       
lees verder


Deze zomer wordt de website sexntina.nl uitgebreid met een chat-mogelijkheid. “Dat is nodig, want veel mannen hebben behoefte aan een laagdrempelige manier om onbevooroordeeld over hun druggebruik te spreken,” zegt Leon Knoops van Mainline.

aug 2018       
lees verder


Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en Movisie doen onderzoek naar ervaringen van professionals en vrijwilligers die werken met homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgender jongeren die last hebben van zelfmoordgedachten.

jul 2018       
lees verder


Soa Aids Nederland vindt de terugkeer van een grootschalige vrij veilig-campagne dringend en noodzakelijk. De nieuwste cijfers over soa’s in Nederland, door het RIVM gepubliceerd, maken duidelijk dat een dergelijke campagne wordt gemist in de strijd tegen soa’s. De bewezen effectieve campagne werd in 2011 door VWS gestopt.

jun 2018       
lees verder


Verpleegkundig Consultenten Hiv steunen het advies van de Gezondheidsraad aan de overheid om hiv-preventiepil PrEP te verstrekken. “We verzoeken minister Bruno Bruins met klem om PrEP zo spoedig mogelijk te vergoeden”, schrijven zij in een open brief aan de minister.

jun 2018       
lees verder


De weg is vrij voor invoering van hiv-preventiepil PrEP in Nederland. De Gezondheidsraad adviseert de regering om PrEP te verstrekken aan groepen die een relatief hoog risico op hiv lopen, zoals mannen die seks hebben met mannen.

mei 2018       
lees verder


Universiteit Utrecht en Soa Aids Nederland roepen alle mannen die seks hebben met mannen op om de online Survey Mannen & Seksualiteit in te vullen. Het bereiken van jongeren en mannen met een migrantenachtergrond heeft hierbij extra aandacht.

mei 2018       
lees verder


Een kliniek in Bangkok die zo'n 100 operaties per maand uitvoert waarbij penissen worden gebleekt, is in opspraak gekomen op social media. Een medewerker deelde foto's op Facebook van een man die zijn geslachtsdeel witter liet maken. Die post werd 19.000 keer gedeeld en riep veel vragen op over de grenzen van het Thaise schoonheidsideaal.

feb 2018       
lees verder


Mensen die leven met hiv en effectief behandeld worden, dragen het hiv-virus niet over bij seksueel contact. Dit staat in het consensus statement dat Aidsfonds – Soa Aids Nederland onderschrijft samen met honderden wetenschappers, medici en gezondheidsorganisaties.

sep 2017       
lees verder


Het aantal hiv-diagnoses in Amsterdam is in vijf jaar tijd gehalveerd. De stad is zeer succesvol bij het uitvoeren de VN-doelstellingen op het gebied van hiv-bestrijding. Dat blijkt uit een rapport dat UNAIDS in juli presenteerde, aan de vooravond van de Internationale Aids Conferentie in Parijs.

sep 2017       
lees verder


Een ongeneeslijke vorm van de seksueel overdraagbare ziekte gonorroe, ook wel druiper genoemd, is zich aan het verspreiden. Daarvoor waarschuwt de World Health Organisation (WHO) afgelopen maand. Huidige antibiotica zijn niet meer in staat de soa te genezen.

aug 2017       
lees verder


Soa Aids Nederland lanceerde onlangs Advies.chat, een online soa-testwijzer waarmee je anoniem en betrouwbaar advies kunt krijgen over soa-tests. Met deze nieuwe tool ontdek je snel en eenvoudig of je risico loopt op een soa en hoe je die het beste kunt laten testen.

jun 2017       
lees verder


Sinds begin 2017 wordt er meer hepatitis A vastgesteld bij Belgische mannen die seks hebben met mannen. De zeer besmettelijke leverziekte maakte al een tijd opmars onder homo's in andere Europese landen. Vaccinatie tegen hepatitis A kan voorkomen dat je ziek wordt.

mei 2017       
lees verder


Het VUmc in Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid om ook homoparen te helpen bij draagmoederschap. De belangstelling daarvoor groeit onder homoparen, maar draagmoederschap is voor hen in ons land niet mogelijk. Homoparen moeten daarom uitwijken naar het buitenland voor een duur en vaak onzeker traject.

mei 2017       
lees verder


DC Klinieken Lairesse (Valeriusplein 11) is onlangs uitgebreid met een nieuwe afdeling gericht op hiv-zorg. Uniek aan dit concept is de samenwerking met het AMC. Sinds maart jl. ontvangen artsen en verpleegkundigen van beide instellingen de eerste patiënten bij DC Klinieken Lairesse. Voor het AMC is het de tweede locatie waar hiv-zorg wordt aangeboden.

apr 2017       
lees verder


Ondanks dalende cijfers zijn nieuwe hiv-diagnoses reden tot zorg. Bijna de helft van alle nieuwe hiv-diagnoses wordt veel te laat gesteld. De Hiv Vereniging maakt zich daar grote zorgen over. Mensen die niet tot de hoog risico groepen behoren, zoals heteromannen en mensen ouder dan 45 jaar, komen door dit risicobeleid te vaak te laat in behandeling.

jan 2017       
lees verder


Hiv voorkomen met hiv-preventiepil PrEP, dat willen D66 en GroenLinks vanaf nu ook. Beide partijen hebben begin november in de Tweede Kamer een voorstel ingediend om PrEP komend jaar te vergoeden voor mensen die een hoog risico lopen op hiv.

dec 2016       
lees verder


De hiv-preventiepil, ook wel bekend als PrEP, mag in Europa gebruikt worden voor de preventie van hiv. Dat heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) bekend gemaakt. Vijf belangenorganisaties roepen minister Schippers op om PrEP direct beschikbaar te stellen, nu met EMA-goedkeuring het laatste voorbehoud voor invoering in Nederland is weggenomen.

sep 2016       
lees verder


Amsterdam loopt samen met vier andere steden in de wereld voorop in de strijd tegen hiv/aids. Dat werd door het initiatief Fast Track Cities bekend gemaakt op AIDS2016, de internationale aidsconferentie gehouden in Durban, Zuid-Afrika.

sep 2016       
lees verder


De mensen die het meeste risico lopen op een hiv-infectie worden niet nadrukkelijk genoeg benoemd en beschermd in het internationale aidsbeleid voor de komende 5 jaren, dat door alle lidstaten van de VN is overeengekomen. Dat is een gemiste kans, vindt het Aids Fonds-STOP AIDS NOW!

jul 2016       
lees verder


Noord-Ierland wordt binnenkort het negentiende land ter wereld waar homo's, biseksuele mannen bloed mogen geven. Noord-Ierland koos er wel voor om net als 12 van de nu 19 landen voorwaarden te stellen aan de opheffing van het bloed geef verbod. Homo's, en biseksuele mannen mogen vanaf 1 september bloed geven in Noord-Ierland, met als voorwaarde dat ze 1 jaar lang géén seks hebben gehad.

jul 2016       
lees verder


In het Global AIDS Update Report 2016 dat onlangs werd gepresenteerd noemt UNAIDS dat er in 2015 2.1 miljoen nieuwe infecties waren. In 2014 rapporteerde UNAIDS nog 2,0 miljoen nieuwe infecties.

jul 2016       
lees verder


Zo’n dertig sportievelingen verzamelen zich rond de vijver in het Oosterpark. Hier geeft Marleen met de lange benen van atletiekvereniging DGLA (Dutch Gay and Lesbian Athletics) een uur een looptraining. Zij doet dat relaxt en opbouwend, zodat zelfs de hardloophatende verslaggeefster het naar haar zin heeft.

jul 2016       
lees verder


Ondanks de Russische anti-propagandawet, is het Aids Fonds toch in Moskou aanwezig met informatie en een fototentoonstelling over hiv en homoseksualiteit. In Moskou vond de Oost-Europese en Centraal Aziatische Aids Conferentie plaats, mede georganiseerd door UNAIDS. Onder de deelnemers uit 50 verschillende landen waren wetenschappers, politici, gezondheidsprofessionals, zorgverleners en activisten.

jun 2016       
lees verder


Aids Fonds en STOP AIDS NOW! juichen het besluit van de Europese Commissie toe om haar bijdrage aan het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria met € 100 miljoen te verhogen (+27%). Hiermee komt de Europese bijdrage aan het fonds voor de periode 2017 – 2019 uit op € 470 miljoen.

apr 2016       
lees verder


Voor het eerst is een geval bekend geworden waarin PrEP niet werkte. Een Canadese man raakte ondanks trouw PrEP-gebruik geïnfecteerd met hiv. Volgens deskundigen is dat echter geen reden tot paniek. De hoge effectiviteit van PrEP staat ondanks dit ene uitzonderlijke geval nog steeds als een paal boven water.

apr 2016       
lees verder


Een van de meest gebruikte middelen om het hiv-virus mee in toom te houden, wordt steeds minder effectief. Uit een studie die gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet, blijkt dat het virus in snel tempo resistent wordt tegen het medicijn Tenofovir.

apr 2016       
lees verder


Hoog-risico HPV-infecties in de anus komen zeer veel voor bij homomannen, en het hebben van hiv is een risicofactor voor hoog-risico HPV-infecties. Dit is aangetoond in onderzoek gedaan in Amsterdam, op de GGD en bij het Medisch Centrum Jan van Goyen in een groep van 750 homomannen. HPV is het humaan papillomavirus, dat kanker kan veroorzaken in o.a. de baarmoeder, de anus en de penis.

mrt 2016       
lees verder


De 32-jarige zakenman Martin Shkreli werd de afgelopen maanden in de Verenigde Staten het gezicht van zelfverrijking in de farmaceutische industrie. Hij mocht in het Amerikaans parlement uitleggen waarom zijn bedrijf een levensreddend medicijn 50 keer duurder had gemaakt. Maar in plaats van een verklaring af te leggen beriep Shkreli zich op zijn zwijgplicht.

mrt 2016       
lees verder


In de VS is de gehate zakenman Martin Shkreli opgepakt. De FBI verdenkt hem van meervoudige fraude met aandelen. Hij zou als directeur van een farmaceutisch bedrijf illegaal aandelen hebben verkocht om schulden van een hedgefonds af te te lossen, waar hij fondsmanager was.

feb 2016       
lees verder


Homo’s worden in China nog steeds ‘genezen’ met elektroshocks op hun hoofd en genitaliën. Dat blijkt uit schokkende beelden die het Australische tv-programma Dateline uitzond. Vijftien jaar geleden werd homoseksualiteit in China officieel niet meer beschouwd als een geestesziekte. Maar ziekenhuizen bieden nog steeds de barbaarse behandeling aan, onthult Dateline.

jan 2016       
lees verder


‘Vergoed de hele medische behandeling van geslachtskenmerken van transgenders.’ Die oproep komt van COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland en Patiëntenorganisatie Transvisie in een brandbrief aan de Tweede Kamer en minister Schippers (VWS).

dec 2015       
lees verder


Elk jaar weer sterven er ruim 1 miljoen mensen wereldwijd aan aids. Aids is nog steeds 1 van de 3 meest dodelijke ziektes in de wereld. Toch denkt een meerderheid in Nederland dat aids maar een klein tot redelijk probleem is. In de lijst van actuele wereldproblemen staat het bijna onderaan. Slechts 8% van de Nederlanders van 25 jaar en ouder ziet aids als één van de vijf belangrijkste problemen in de wereld.

nov 2015       
lees verder


Juist in de beginnende fase van hiv, ‘de acute hiv-infectie fase’, wordt het virus het makkelijkst doorgegeven. Om verdere overdracht te voorkomen en voor de eigen gezondheid is het daarom belangrijk om al in deze fase met hiv-remmers te beginnen.

okt 2015       
lees verder


Uit een onlangs gehouden Australische studie blijkt dat kinderen van homo of lesbische ouders lichamelijk en geestelijk gezonder zijn en een betere relatie hebben met hun ouders, dan kinderen van heteroseksuele ouders. Het onderzoek werd gedaan door de universiteit van Melbourne.

okt 2015       
lees verder


Soa Aids Nederland waarschuwt voor de wildgroei aan soa-tests die je thuis zelf kan doen. Veel van deze tests zijn onbetrouwbaar of zijn niet de juiste voor de persoon in kwestie. Meestal schiet ook de begeleiding ernstig tekort. Dat zegt dr. Jan van Bergen van Soa Aids Nederland.

sep 2015       
lees verder


De Stichting Respijtzorg Alkmaar heeft in 2011 niet gediscrimineerd door een vrijwilliger af te wijzen omdat hij seropositief was, heeft de rechter bepaald. Het Openbaar Ministerie vindt van wel en had de rechtbank in Alkmaar gevraagd de stichting een gift op te leggen van 500 euro, bestemd voor het Aidsfonds, en een boete van 500 euro.

sep 2015       
lees verder


Werk je en heb je hiv? Dan is de kans groot dat je dat niet aan je collega's hebt verteld, uit angst voor negatieve reacties. En dat moet anders, vinden onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. Wetenschappers Kai Jonas en Martijn Bruil presenteren hun bevindingen van hun onderzoek 'Stigma hiv op de werkvloer' tijdens de internationale AIDSimpact conferentie, het tweejaarlijkse congres over de psychosociale gevolgen van Aids.

sep 2015       
lees verder


De GGD start in Amsterdam een onderzoeksproject onder homomannen en transgenders naar de toepasbaarheid van PrEP voor hiv-preventie: het AMPrEP (Amsterdam PrEP) project. COC Nederland pleit voor invoering van PrEP en is daarom verheugd dat dit onderzoeksproject nu van start gaat.

sep 2015       
lees verder


Aids Fonds en Artsen zonder Grenzen hebben met het overhandigen van de petitie ‘Geen medicijnen is doodzonde’ aan de Tweede Kamer opgeroepen om het internationale patentensysteem te agenderen tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016.

aug 2015       
lees verder


Op wat de drieëntachtigste verjaardag van Hollywood-icoon Elizabeth Taylor zou zijn geweest, kondigde de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) een nieuwe samenwerking aan met AIDS United en de Elizabeth Taylor AIDS Foundation (ETAF). Deze samenwerking is opgezet om hernieuwde aandacht te genereren voor de strijd om hiv en aids definitief tot het verleden te laten behoren, in zowel de entertainmentindustrie, de nieuwsmedia als bij het Amerikaanse volk.

apr 2015       
lees verder


Twee studies, de Engelse PROUD-studie en de Frans/Canadese IPERGAY-studie, laten opnieuw zien dat PrEP tegen een hiv-infectie kan beschermen. PrEP staat voor Pre-Expositie Profylaxe: het preventief innemen van hiv-medicatie, vóórdat je aan hiv bent blootgesteld, om te voorkomen dat je hiv oploopt. De onderzoeken werden gepresenteerd tijdens de Conferentie over Retrovirussen en Opportunistische Infecties (CROI 2015) in Seattle.

apr 2015       
lees verder


Twee derde van de pastorieën van de Church of Scotland hebben hun goedkeuring gegeven over een voorstel om openlijke homo priesters toe te staan binnen de kerk. Hiermee komt de kerk ongeveer op gelijke hoogte met de Church of England.

feb 2015       
lees verder


Dat concluderen Movisie en het Nederlands Jeugdinstituut in een nieuw onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de aandacht in de jeugdsector voor jongeren die lesbisch, homo, bi of transgender zijn en jongeren met een intersekse conditie.

jan 2015       
lees verder


Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met het D66-voorstelom langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten homo-vriendelijker te maken. Dat is het gevolg van een voorstel van D66-Tweede Kamerleden Vera Bergkamp en Pia Dijkstra.

nov 2014       
lees verder


Mogelijk is binnenkort in Nederland het preventie hiv-medicijn PrEP te verkrijgen. Maar er is veel kritiek. Het middel zou leiden tot onvoorzichtigheid en dus vooral meer onveilige seks. In de VS is het middel al verkrijgbaar, Nederland denkt er nog over na.

nov 2014       
lees verder


De GGD maakt zich zorgen over de praktijken van (thuis)tatoeëerders die goedkoop en zonder vergunningen werken waarbij mensen ontstekingen, littekens en ziektes als hepatitis en hiv kunnen oplopen.

okt 2014       
lees verder


De Wereldgezondheidsorganisatie WHO geeft homo's het dringende advies preventief virusremmers te slikken om de kans op hiv-besmetting te verkleinen. Dat geldt ook voor homo's die condooms gebruiken.

sep 2014       
lees verder


Het aantal mensen dat zich bij een Centrum Seksuele Gezondheid heeft laten testen op een seksueel overdraagbare aandoening (soa) is verder gestegen in 2013. Het percentage mensen met een soa is voor het eerst licht gedaald (met 0,4 procent) sinds 2007.

aug 2014       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in Health & Body vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit


t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren