Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 985 people
86440 users - nu online: 985 people login
  Gay News : Auteurs : Lucien SpeeAuteurs Gay News
  Lucien Spee (24)

  Auteurs - archief:

Huidige auteurs:Nederland erkent Juan Guaidó, maar Amsterdam wil mijn man geen paspoort verstrekken tenzij dictator Maduro daarmee akkoord gaat. Dit besluit staat haaks op het verzoek van de door Nederland erkende interim-president, die oproept om Venezolanen met paspoortproblemen te helpen.

apr 2020       
lees verder


Deze Pride was de zwaarste bevalling ooit. Om de pride te redden van de ondergang en te borgen voor de toekomst hebben we met een klein team meer problemen moeten oplossen dan de gemeente zelf aankon. Maar we zijn er in geslaagd en hebben daarnaast ook nog eens de meest inhoudelijke Pride ooit georganiseerd. Deze kolom draag ik daarom op aan mijn dream team. I love you guys!

sep 2019       
lees verder


De titel van deze column omschrijft de hoge werkdruk die wij deze weken op kantoor ervaren vanwege de introductie en verkoop van de Pride-vignetten, de verschillende productie-deadlines en het verzamelen en aanleveren van duizend-en-één documenten bij het stadsloket ten behoeve van alle benodigde ontheffingen. Maar daar wil ik het in de column niet over hebben.

jul 2019       
lees verder


Dat we met Pride Amsterdam niet alleen onze diversiteit vieren maar ook feestelijk ageren tegen ongelijkheid en discriminatie is niet iedereen duidelijk. Daarom zullen we dit jaar de P van protest centraal zetten.

jun 2019       
lees verder


Met de pijnlijke woorden die de titel van deze column vormen beschreef Pride-ambassadeur Dolly Bellefleur in haar brief aan De Telegraaf hoe zij de botenparade van 2018 als deelneemster had ervaren, en anderen met haar.

mei 2019       
lees verder


Voor de internationale Pride-beweging is 2019 een bijzonder jaar. In juni is het alweer vijftig jaar geleden dat in New York de Stonewall-rellen plaatsvonden en dat wordt over de hele wereld herdacht.

apr 2019       
lees verder


Nog nooit was het zo warm en droog als tijdens de drieëntwintigste editie van onze Pride. Met alle dagen temperaturen van boven de 25 ºC en een gemiddelde van 27,9 ºC kunnen we spreken van een Tropische Pride. De dag voor aanvang stond het kwik zelfs op 37 ºC maar gelukkig is dat drama ons bespaard gebleven en viel er ’s nachts een bak water uit de lucht waarmee het kwik naar een aangename 25 ºC daalde.

sep 2018       
lees verder


Vorig jaar bleven we met de Pride dicht bij onszelf en keken we naar waar het in de basis om draait, onze trots en het delen daarvan. It was my-your-her-his and our Pride en dat hebben we ook nog eens onderstreept door het woordje gay voorgoed uit onze naam te schrappen. Daarmee zijn we inclusiever geworden en stralen uit dat Pride er voor de hele LHBTI community is.

jul 2018       
lees verder


Op slechts dertig minuten minuten varen van ons Koninkrijk laat een president zijn volk niet alleen verhongeren maar ook uitsterven aan infectie-ziektes die heel goed behandelbaar zijn, zoals hiv.

jul 2018       
lees verder


Onze Pride, die vanwege haar bijzondere karakter vaak vergeten wordt te benoemen in de lijst van de grootste en belangrijkste festivals van Nederland, heeft nu als zodanig landelijke erkenning gekregen. Eind maart kreeg ik het bericht dat wij genomineerd waren om het beste publieksevenement van Nederland te worden.

jun 2018       
lees verder


De meesten van ons zullen zich niet vermenigvuldigen, maar toch is het ook onze plicht te zorgen dat we de regenboog in al zijn heldere kleuren en onvervuild door kunnen geven aan toekomstige generaties. Met deze gedachte in mijn achterhoofd neem ik sinds 2014 deel aan het festival-overleg met de gemeente Amsterdam in zake een nieuw evenementenbeleid.

mei 2018       
lees verder


Aangezien Pride Amsterdam een open en aantrekkelijke organisatie wil zijn waarbij mensen zich graag aansluiten, keek ik tijdens de kick-off van alweer de drieëntwintigste botenparade tevreden naar alle nieuwe en jonge gezichten in de zaal. Tegelijkertijd stond ik somberder dan ooit op het podium.

apr 2018       
lees verder


Toen we zaterdagochtend 29 juli in de hozende regen aan het opbouwen waren, werd ik bevangen door een diep triest gevoel. We hadden een zwaar jaar vol hindernissen en uitdagingen achter de rug en nu leek alles in het water te vallen. Toen ik tot op mijn onderbroek nat was geworden, brak gelukkig het wolkendek open en kwam de zon tevoorschijn.

sep 2017       
lees verder


Pride Amsterdam is het jaarlijkse HLBTI-festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Dat klonk tot een jaar geleden voor de meeste hetero-journalisten als zoiets vanzelfsprekends, dat ik tot vervelends toe de vraag gesteld kreeg of Pride in Nederland nog wel nodig was.

jul 2017       
lees verder


Deze maand kan ik niet anders dan mijn zorgen over de toekomst met jullie delen. De financiële haalbaarheid van de Pride in zijn huidige vorm staat namelijk zwaar onder druk. Als Amsterdam in 2018 nog een Pride wil vieren om trots op te kunnen zijn, dan zal er gekeken moeten worden hoe de stad het festival op een andere manier kan gaan omarmen.

jun 2017       
lees verder


Na het enorme succes van de EuroPride waarmee we Amsterdam en Nederland mooi liberaal op de wereldkaart hebben gezet, blijven we dit jaar weer dicht bij onszelf en kijken naar waar het in de basis om draait. Jouw trots en het delen daarvan. This is your Pride, her Pride, his Pride, our Pride. This is my Pride!

mei 2017       
lees verder


Afgelopen maand was ik getuige van een historische gebeurtenis. Voor het eerste in de wereldgeschiedenis bracht een gekroond staatshoofd een bezoek aan de HLBT-gemeenschap. Het COC Nederland, dat dit jaar haar zeventig-jarige jubileum viert, had op 22 november de eer om Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op haar kantoor te mogen ontvangen.

jan 2017       
lees verder


Trots als een pauw kijk ik terug op twee geweldige weken. Alle onderdelen zijn succesvol en zonder incidenten verlopen. Ondanks af en toe een verdwaalde regenbui straalde de stad van vrijheid, liefde en saamhorigheid. Toen we eind 2013 aan onze uitdaging begonnen, vroegen velen zich hardop af of onze ambities niet te hoog lagen en of we niet te groot dachten voor zo’n kleine stad.

sep 2016       
lees verder


“Amsterdam Gay Pride is niet zomaar een evenement. Het staat symbool voor de open en tolerante stad die we willen zijn. We vieren de vrijheid jezelf te kunnen zijn. Al twintig jaar is de botenparade onlosmakelijk verbonden met Amsterdam en niet meer weg te denken uit onze binnenstad.” Met deze woorden liet burgemeester Eberhard van der Laan afgelopen maand enkele malen weten hoe belangrijk de Amsterdam Gay Pride is voor zijn stad. En dat is het niet alleen voor de hoofdstad, maar ook voor de reputatie van Nederland in het algemeen. Hij opende met deze woorden een bijeenkomst naar aanleiding van het drama in Orlando.

jul 2016       
lees verder


Na drie jaar van voorbereiding is het eindelijk zo ver, het aftellen is begonnen. Wat tot nu toe alleen op papier bestond komt tot leven en begint een mooi en tastbaar geheel te vormen. Niet alleen wij zijn al jaren bezig met de voorbereidingen. Wij zijn de spin in het web en de olie die de motor helpt draaien.

jul 2016       
lees verder


In 2001 had Nederland de primeur en werd bij ons het burgerlijk huwelijk opengesteld voor personen van hetzelfde geslacht. Op 1 april werden in Amsterdam de eerste stellen met elkaar in de echt verbonden. Tijdens de EuroPride zal dit jubileum gevierd worden en roepen we andere landen op om ons voorbeeld te volgen.

jun 2016       
lees verder


De Amsterdam Gay Pride is niet alleen uniek vanwege de botenparade, maar ook vanwege zijn straatfeesten. Waar in de wereld gaat de hele binnenstad een weekend lang uit zijn dak en bepaalt de HLBT-gemeenschap het straatbeeld?

mei 2016       
lees verder


Beste vrienden van Amsterdam Gay Pride, Sinds mijn vorige column is er weer veel gebeurd. De concept-vergunningaanvraag is ingediend, de eerste vergaderingen met brandweer, politie en bewoners van de Prinsengracht hebben plaatsgevonden en tijdens ons kick-off evenement op Valentijnsdag zijn de deelnemers aan de botenparade bekend gemaakt.

apr 2016       
lees verder


Beste AGP-vrienden, van de redactie kreeg ik het verzoek of ik in de aanloop naar de EuroPride een column wilde verzorgen. Al is het een hectische tijd waarin veel deadlines samenkomen, toch heb ik met enthousiasme “ja” gezegd. Als directeur van stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) wil ik jullie namelijk de komende maanden graag meenemen achter de schermen van het mooiste evenement ter wereld.

mrt 2016       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.
Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visit


The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media