Back to Top
Maandag 20 mei
86311 users - nu online: 1143 people
86311 users - nu online: 1143 people login
  Gay News : Auteurs : Helm de LaatAuteurs Gay News
  Helm de Laat (5)

  Auteurs - archief:

Huidige auteurs:In Eindhoven wordt herdacht dat vijfenzestig jaar geleden de eerste poging werd gedaan een afdeling van de Shakespeare Club – in die tijd de schuilnaam van het COC - op te richten. Daar werd begin dit jaar het boek Tussen Repressie en Provocatie ten doop gehouden. De auteur Luc Brants beschrijft daarin de Geschiedenis van de homo-lesbische emancipatie in Eindhoven 1948-1990.

mei 2017       
lees verder


Iedereen herkent de vrolijke figuurtjes van Keith Haring. Veel mensen hebben de andere kant van zijn werk leren kennen tijdens de aids-crisis. Lang voordat hij in 1990 stierf aan aids was hij wereldberoemd en één van de bekendste homoseksuele kunstenaars. Niet alleen in Amerika. Zijn eerste expositie in Europa vond al in 1982 plaats in Rotterdam. Daar is nu de expositie Keith Haring: the Political Line! te zien.

nov 2015       
lees verder


Vorig jaar werd de organisator van Roze Woensdag, Sander Ederveen, benaderd met de vraag of hij in Nijmegen niet ook iets kon doen met al die foto’s die bij Pride Photo Award in het archief liggen. En terwijl men zich nu in Amsterdam opmaakt voor toekenning van de prijs van 2015 kijkt men daar terug op een succesvol eerste seizoen van Pride Photo Nijmegen.

sep 2015       
lees verder


Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse loopt deze zomer het Nederlands Russische team Walking Together mee. Walking Together bestaat uit hlbt-activisten uit Nijmegen en verschillende Russische steden.

jul 2014       
lees verder


Onze aandacht gaat momenteel vooral uit naar de ontwikkelingen in Rusland. Poetin’s homofobie heeft niet alleen te maken met de invloed van de Russisch-Orthodoxe kerk. Minstens zo belangrijk is de erfenis van Stalin. Zoals Hitler een einde maakte aan de relatieve tolerantie ten opzichte van homoseksualiteit in de Weimarrepubliek, zo maakte Stalin een eind aan de laatste resten vrijheid die na de Oktoberrevolutie van 1917 waren overgebleven. In het jaar voordat Hitler ongehinderd zijn Olympische Spelen hield, zaten in Berlijn in sommige gevangenissen meer homoseksuele dan politieke gevangenen.

dec 2013       
lees verder
totale integratie van het nederlands is pas sinds 2000, daarom kun je veel
meer artikelen in vinden in de engelse versie

Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.
Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit


LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media