Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 840 people
86442 users - nu online: 840 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Do 07 mei, 2020 15:39
NIEUWS


Nieuw Bestuur Stichting Amsterdam Gay Pride treedt aan

F rans van der Avert wordt de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Stichting Amsterdam Gay Pride en volgt daarmee Frits Huffnagel op. Huffnagel gaf begin maart aan na zeven jaar af te willen treden, mede naar aanleiding van de commotie rond uitlatingen in het programma Spraakmakers. Met hem trad het hele bestuur af. Daarop werd Carolien Gehrels gevraagd een nieuw Stichtingsbestuur te formeren.

"Mooi was dat er zich onmiddellijk vele geschikte kandidaten meldden. Via linkedin en via de mail. Dat maakte het mogelijk snel tot een zeer kundig en divers vijfmanschap te komen. Streven was om te komen tot een ervaren bestuur die in de combinatie goed raad weet met de complexiteit en de diversiteit van de doelstellingen en de doelgroep”, zegt Gehrels.

"Frans van der Avert is een voorzitter met natuurlijk gezag die Amsterdam tot in de haarvaten kent. Een man die idealen en visie koppelt aan een prettig zakelijke benadering, met groot gevoel voor kwaliteit.” Frans van der Avert is nu een jaar directeur van Paleis Soestdijk. Daarvoor was hij onder meer directeur van Amsterdam Marketing en marketingmanager bij de Hermitage Amsterdam en het Rijksmuseum.

Gezamenlijk zochten Gehrels en Van der Avert de vier andere bestuursleden aan: Carlien Roodink, Jonathan Oron, Geneviève Lieuw en Huib Wurfbain. Ook Roodink is geen onbekende in Amsterdam; zij was gemeenteraadslid voor D66 in de periode 2010 - 2014. Zij begon haar carrière bij de Rabobank en is nu adviseur bij Brainsport Smart District te Helmond, is penningmeester bij de Open State Foundation en zal het penningmeesterschap op zich nemen. Jonathan Oron is fotograaf en was eerder betrokken bij de Rotterdam Pride en is kunstenaar en expositie-organisator. Geneviève Lieuw is lid van het College van Rechten voor de Mens en daarnaast onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van het Mondriaanfonds. Huib Wurfbain is jurist en werkt bij THNK, de school voor creative leadership en was voorheen werkzaam bij ABN AMRO, Ahold en AkzoNobel.

Frans van der Avert: "Ik ben vereerd voor deze functie gevraagd te zijn. Ik ben in het verleden op verschillende manieren bij Pride Amsterdam betrokken geweest, als bestuurslid, als partner en als mede-organisator van de verschillende Cultuurboot-edities. Het afgelopen bestuur en bureau hebben van de Pride Amsterdam een professionele, solide organisatie gemaakt. Het nieuwe bestuur kijkt dan ook uit naar de jubileumeditie in 2021’

Frits Huffnagel: "Het is een ervaren gezelschap vanuit vele verschillende hoeken van de samenleving. Er rust een zware taak op de schouders van de bestuursleden om Pride Amsterdam inclusief te houden. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het werk van de het vorige bestuur de komende jaren zullen voortzetten en prachtige Prides zullen realiseren, te beginnen met de jubileumeditie in juli en augustus 2021.”
 
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

Nieuw Bestuur Stichting Amsterdam Gay Pride treedt aan
nieuws van Do 07 mei, 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


BEKIJK OOK
Uit het studentenleven: Tot in de late uurtjes gezellig!
Vergunning Pride Amsterdam van vorig jaar terecht verleend
Tweede editie van de verkiezing Mister Sportswear Nederland op 22 feb.


In ons nieuwste nummer, Gay News 344, april/ mei/ juni 2020


Nieuws van vr 29 mei, 2020 23:30
IHLIA start dienstverlening langzaam op > Lees verder
Nieuws van wo 27 mei, 2020 2:25
Costa Rica eerste Centraal-Amerikaanse land dat huwelijk openstelt > Lees verder
Nieuws van vr 22 mei, 2020 23:14
Saïd Zankoua overleden... > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media