Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 933 people
86447 users - nu online: 933 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Wo 22 apr, 2020 18:06
NIEUWS


Noodkreet van angstige LHBTI-asielzoekers uit voormalige gevangenis

L GBT Asylum Support heeft een brandbrief aan staatssecretaris Ankie Broekers-Knol gestuurd om invoering van preventieve maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Bij veel opvanglocaties is anderhalve meter afstand houden niet mogelijk. Ook is er bij veel opvanglocaties geen deurbeleid rond handhygiene, is het wifi niet toereikend, isolatie niet mogelijk en wordt geen of onvoldoende extra informatie verstrekt over quarantaine.

Als voorbeeld heeft LGBT Asylum Support een noodkreet meegestuurd van bewoners van AZC Hoogeveen, een voormalige gevangenis. Het maakt ons moedeloos om elke week een brandbrief te moeten sturen, geeft Sandro Kortekaas, voorzitter van LGBT Asylum Support aan. Natuurlijk begrijpen we dat het voor iedereen moeilijk tijden zijn. Maar we geven nu al ruim vijf weken aan dat bijvoorbeeld op meerdere opvanglocaties geen handhygine wordt toegepast bij binnenkomst. Ook werkt het wifi vaak onvoldoende terwijl informatievoorziening momenteel van levensbelang is. Het enige dat we tot nu toe bereikt hebben, is dat de doktersposten die bij alle AZCâ gesloten zijn, nu gratis bereikbaar zijn.


Noodkreet angstige bewoners van een AZC in voormalige gevangenis
Onderdeel van deze brandbrief is de noodkreet van een groeiende groep van bezorgde bewoners van AZC Hoogeveen die werkelijk geen kant op kan. Hun AZC is een voormalige gevangenis. Waar in de regel vroeger twee personen per cel werden opgevangen, worden er nu vier personen in stapelbedden gehuisvest. Daarmee kunnen ze op geen enkele wijze de anderhalvemeter-richtlijn van het RIVM opvolgen.


Het COA stelt dat deze vorm van opvang gezien moet worden als familieverband. Die vergelijking gaat niet op. LGBT Asylum Support sluit zich aan bij de heer Koenen van FNV Justitie en Veiligheid. Op 14-04-2020 reageerde hij in EenVandaag als volgt op de onrust in gevangenissen vanwege het coronavirus: “Het is geen gezinssituatie. Hier word je gedwongen samen te leven in die cel. Terwijl mensen buiten worden beboet als ze samenzijn, worden hier mensen gedwongen. Met deze noodkreet vraagt LGBT Asulym Support de staatssecretaris alles in gang te zetten om ervoor te zorgen dat ook deze personen zich in Nederland ten tijde van cornoa zich veilig kunnen voelen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

Noodkreet van angstige LHBTI-asielzoekers uit voormalige gevangenis
nieuws van Wo 22 apr, 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


BEKIJK OOK
Nieuw onderzoek naar situatie LHBTI’s Iran
Grondwetswijziging van start!
Nashville-verklaring volgens OM niet strafbaar


In ons nieuwste nummer, Gay News 344, april/ mei/ juni 2020


Nieuws van wo 01 jul, 2020 17:21
Pride komt met alternatief Pride-programma > Lees verder
Nieuws van ma 15 jun, 2020 23:13
Hooggerechtshof VS verbiedt ontslag om sexuele geaardheid > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media