Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 836 people
86442 users - nu online: 836 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Di 10 mrt, 2020 0:33
NIEUWS


Frits Huffnagel en bestuur Pride Amsterdam treden af

H et bestuur van de stichting Amsterdam Gay Pride (AGP), inclusief voorzitter Frits Huffnagel, treedt nog voor de komende editie van Pride Amsterdam af, meldt de organisatie maandagavond in een persbericht. Aanleiding is de aanhoudende onrust rondom voorzitter Huffnagel.

Huffnagel kwam in opspraak nadat hij controversiële uitspraken had  gedaan over de vluchtelingencrisis in NPO-1 radioprogramma Spraakmakers.

Huffnagel zei onder meer over de crisis bij de grens met Turkije en Griekenland: ‘Nee, geen nieuwe vluchtelingen die mensen moeten hier niet naartoe wij zien een kind en denken dan ‘oh wat zielig’, terwijl we zien niet die vader die daarachter staat die misschien oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een moeder die daarachter staat dat heeft gefaciliteerd.’

Bestuursleden namen afstand van zijn uitspraken, maar besloten unaniem dat Huffnagel niet hoefde te vertrekken, hoewel de LHBTI-gemeenschap furieus reageerde. Huffnagel besloot daarom enkele dagen geleden al zijn excuses aan te bieden, maar kreeg vanuit 95 organisaties alsnog de oproep om op te stappen.

Volgens het bestuur dreigt nu ‘de aanhoudende discussie over Huffnagel een feestelijke, betekenisvolle Pride in de weg te staan.’ De beslissing om als geheel bestuur af te treden, is genomen ‘om de continuïteit en de deskundigheid in de voorbereiding te behouden,’ aldus het bestuur.
Oud-wethouder Carolien Gehrels is gevraagd om als formateur op zoek te gaan naar geschikte kandidaten die het nieuwe bestuur moeten vormen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

Commentaar:
Re: Frits Huffnagel en bestuur Pride Amsterdam treden af


Reactie van jurian dd. 10 maart 2020
Is dat nou werkelijk nodig? Het lijkt me helemaal terecht dat het bestuur achter hem bleef staan, immers ieder heeft recht op zijn mening, zelfs als deze de linkse kerk niet bevalt. Maar de grote broek die een COC zichzelf permitteert is wel erg ridicuul, immers zelf verkwanselt ze haar onroerend goed door wanbeleid, en niet alleen in Amsterdam maar ook nog eens landelijk. Ga je schamen met je eis dat het bestuur af zou moeten treden als zgn. "gay organisaties", ze hebben de pride in de laatste jaren juist enorm geprofessionaliseerd en vele een stem gegeven. Het huldigen van het afgetreden bestuur met onder meer het bereiken van de status van erkend cultuur erfgoed zou meer gepast zijn. Schaam je COC en aanverwante subsidieslurp clubjes, ons vertegenwoordig je helemaal niet meer zo!Frits Huffnagel en bestuur Pride Amsterdam treden af
nieuws van Di 10 mrt, 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


BEKIJK OOK
Uit het studentenleven: Tot in de late uurtjes gezellig!
Uit het studentenleven: Een biertje is en blijft altijd een succes
Roze in Blauw viert 20-jarige jubileum


In ons nieuwste nummer, Gay News 344, april/ mei/ juni 2020


Nieuws van vr 29 mei, 2020 23:30
IHLIA start dienstverlening langzaam op > Lees verder
Nieuws van wo 27 mei, 2020 2:25
Costa Rica eerste Centraal-Amerikaanse land dat huwelijk openstelt > Lees verder
Nieuws van vr 22 mei, 2020 23:14
Saïd Zankoua overleden... > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media