Back to Top
Woensdag 01 Apr
86425 users - nu online: 916 people
86425 users - nu online: 916 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Do 02 jan, 2020 16:47
NIEUWS


Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie

N a eindeloos touwtrekken tussen homorechtenorganisaties, hiv/aids-actiegroepen en volksgezondheidsorganisaties en Facebook heeft deze eindelijk besloten dat de advertentie's misleidend zijn en deze verwijdert.

Maandenlang voerde men druk uit Facebook. Er verschenen een tijd lang valse advertenties over PrEP, het medicijn ter preventie van hiv. In de advertenties, geplaatst door advocaten gespecialiseerd in letselschade, werd het medicijn gelinkt aan nier- en botschade.

Omdat dit valse informatie is, het is immers aangetoond dat het medicijn veilig is, gingen holebi's samen met vele anderen in de aanval tegen de valse reclame. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, het nationale instituut voor volksgezondheid in de VS, is medicatie ter preventie van hiv "bijzonder efficiënt”.

Actiegroepen vinden echter dat Facebook sneller en uitgebreider had moeten ingrijpen tegen dergelijke reclameboodschappen. "De vraag blijft: waarom neemt Facebook geld aan van deze ambulance-jagende advocatenfirma’s voor advertenties die bijdragen tot de verspreiding van hiv?”, schrijft Peter Staley, medeoprichter van PrEP4All Collaboration, een hiv-preventiegroep.

De directrice van GLAAD, roept Facebook op om andere gelijkaardige advertenties offline te halen. "Deze specifieke advertenties verwijderen is een goede eerste stap, maar het is nu tijd voor Facebook om actie te ondernemen tegen andere, erg gelijkaardige advertenties die leden van de risicogemeenschap viseren met misleidende en onjuiste claims over PrEP en hiv-preventie”, aldus Sarah Kate Ellis.

Eerder lag Facebook onder vuur nadat bleek dat sommige homo's een advertentie te zien kregen waarin men claimt homoseksualiteit te kunnen genezen met de zogenaamde conversie therapie, en kwam naar buiten dat Facebook homo getinte advertenties systematisch blokkeerde.

Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie
nieuws van Do 02 jan, 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html
SLaunge
Premium man to man massages

BEKIJK OOK
Wat is er het afgelopen jaar in Duitsland eigenlijk voor homo’s veranderd?
YouTube verwijdert kanaal van 14-jarig meisje wegens extreem haatzaaien
Lugubere Grindr-moord


In ons nieuwste nummer, Gay News 344, april 2020


Nieuws van ma 30 mrt, 2020 16:53
Nieuwsbrief Gayslowdating > Lees verder
Nieuws van zo 29 mrt, 2020 21:48
Christen idioten hebben de corona schuldigen gevonden HOMO's!!! > Lees verder
Nieuws van do 26 mrt, 2020 18:43
IHLIA WIL IN JE SCHOENENDOZEN KIJKEN > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media