Back to Top
Zaterdag 29 Feb
86419 users - nu online: 947 people
86419 users - nu online: 947 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Do 02 jan, 2020 16:47
NIEUWS


Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie

N a eindeloos touwtrekken tussen homorechtenorganisaties, hiv/aids-actiegroepen en volksgezondheidsorganisaties en Facebook heeft deze eindelijk besloten dat de advertentie's misleidend zijn en deze verwijdert.

Maandenlang voerde men druk uit Facebook. Er verschenen een tijd lang valse advertenties over PrEP, het medicijn ter preventie van hiv. In de advertenties, geplaatst door advocaten gespecialiseerd in letselschade, werd het medicijn gelinkt aan nier- en botschade.

Omdat dit valse informatie is, het is immers aangetoond dat het medicijn veilig is, gingen holebi's samen met vele anderen in de aanval tegen de valse reclame. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, het nationale instituut voor volksgezondheid in de VS, is medicatie ter preventie van hiv "bijzonder efficiënt”.

Actiegroepen vinden echter dat Facebook sneller en uitgebreider had moeten ingrijpen tegen dergelijke reclameboodschappen. "De vraag blijft: waarom neemt Facebook geld aan van deze ambulance-jagende advocatenfirma’s voor advertenties die bijdragen tot de verspreiding van hiv?”, schrijft Peter Staley, medeoprichter van PrEP4All Collaboration, een hiv-preventiegroep.

De directrice van GLAAD, roept Facebook op om andere gelijkaardige advertenties offline te halen. "Deze specifieke advertenties verwijderen is een goede eerste stap, maar het is nu tijd voor Facebook om actie te ondernemen tegen andere, erg gelijkaardige advertenties die leden van de risicogemeenschap viseren met misleidende en onjuiste claims over PrEP en hiv-preventie”, aldus Sarah Kate Ellis.

Eerder lag Facebook onder vuur nadat bleek dat sommige homo's een advertentie te zien kregen waarin men claimt homoseksualiteit te kunnen genezen met de zogenaamde conversie therapie, en kwam naar buiten dat Facebook homo getinte advertenties systematisch blokkeerde.

Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie
nieuws van Do 02 jan, 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html
CockTail Fest
7 maart 2020, Maassilo Rotterdam

BEKIJK OOK
Vanaf vandaag PrEP bij GGD
Wat is er het afgelopen jaar in Duitsland eigenlijk voor homo’s veranderd?
YouTube verwijdert kanaal van 14-jarig meisje wegens extreem haatzaaien


In ons nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020


Nieuws van di 25 feb, 2020 8:28
Jussie Smollett: Ik ben onschuldig in zaak in scène zetten aanval > Lees verder
Nieuws van vr 14 feb, 2020 22:45
Naomie Pieter is het Roze Lieverdje 2020 > Lees verder
Nieuws van di 11 feb, 2020 22:49
Eerste homohuwelijk in Noord-Ierland een feit > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media