Back to Top
Donderdag 12 Dec
86390 users - nu online: 1144 people
86390 users - nu online: 1144 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Za 23 nov, 2019 21:57
NIEUWS


BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

D e BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.

De uitzending van Strictly Come Dancing waarin de Zuid-Afrikaanse danser-choreograaf Radebe (32) en zijn Italiaanse vakgenoot Di Prima (25) hun danskwaliteiten toonden was al op 3 november. Op sociale media regende het die dag positieve reacties en slechts een enkeling stelde zich te storen aan de dansroutine die de mannen blootsvoets en grijnzend uitvoerden.

Nu duidelijk is geworden dat er exact 189 boze brieven zijn binnengekomen bij de BBC, heeft de omroep een officieel statement uit doen gaan. Daarin verdedigt de omroep het danspaar dat tijdens de uitzending hoge punten scoorde. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de populaire show dat twee mannen met elkaar dansten.

Nadat de BCC het ‘onverwacht en ongekend grote aantal brieven’ naar buiten had gebracht, kwamen er positieve reacties over het dansoptreden op gang. Zo twitterde iemand: ‘Hetzelfde geslacht moet gewoon doorgaan met strikt dansen'. Een ander hoopt dat de mannen in een volgende uitzending een paar stappen verder gaan. ‘Een zoen of meer zou fantastisch zijn’. Over circa twee weken wordt duidelijk of er andermaal negatieve reacties bij de BCC binnenkomen. Veel kijkers hopen van niet. ‘Want dit is gewoon te mooi voor woorden. Toen ik keek kwamen meteen de tranen’, stelt iemand op sociale media.

BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar
nieuws van Za 23 nov, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlAmsterdam Gay Map 2020/21
mail model@gaynews.nl

BEKIJK OOK
Nederland ‘alleen op papier LHBTI-vriendelijk’
Don’t feed the Dragqueens
Verwachtingsvol uitkijken naar de komst van het Gay Circus naar Amsterdam


In ons nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019


Nieuws van vr 06 dec, 2019 17:03
Politie: 'Beeld Aidsfonds is waarschijnlijk omgewaaid' > Lees verder
Nieuws van do 05 dec, 2019 21:36
Standbeeld Aidsfonds al na vier dagen vernield > Lees verder
Nieuws van zo 01 dec, 2019 16:58
‘Stop de vooroordelen, zodat we er open over kunnen zijn’ > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media