Back to Top
Dinsdag 21 Jan
86405 users - nu online: 1367 people
86405 users - nu online: 1367 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Vr 01 nov, 2019 17:39
NIEUWS


Indonesische religieuze opsteller strenge shariawetten krijgt stokslagen

E en Indonesiër die eerder had meegewerkt aan het opstellen van strenge wetten tegen overspel, is bestraft met 28 stokslagen vanwege een affaire met een getrouwde vrouw. Mukhlis werd vorige maand betrapt.

De 46-jarige man had als medewerker van een religieuze raad in de provincie Atjeh, op het eiland Sumatra, geholpen bij het formuleren van de strenge shariawetten, waaronder lijfstraffen voor overspel. Hij is de eerste religieuze leider die in het openbaar wordt bestraft sinds die sharia daar is ingevoerd in 2005.

Het toedienen van stokslagen is een gebruikelijke straf in het conservatieve Atjeh als het aankomt op buitenechtelijke seks, homoseksualiteit of het drinken van alcohol. Mensenrechtenorganisaties hebben de lijfstraffen veroordeeld als ‘inhumaan’ en ‘wreed’ en de Indonesische president Joko Widodo riep onlangs op tot het beëindigen ervan.

De slagen met een bamboestok werden toegediend door een gemaskerde religieuze ‘beul’ - lid van de zogenaamde sharia-politie - in de hoofdstad Banda Atjeh. ,,Het bestraffen van een raadslid onderstreept hoever we willen gaan om de islamitische wetgeving te handhaven’’, verklaarde lokale bestuurder Husaini Wahab.

,,Het maakt niet uit wie je bent, als je de sharia overtreedt, krijg je klappen’’. Hoogstwaarschijnlijk krijgt Mukhlis, die onder de slagen ineen kroop en een vertrokken gezicht toonde, ook direct zijn ontslag. De vrouw in kwestie werd 23 keer publiekelijk geslagen.

Indonesische religieuze opsteller strenge shariawetten krijgt stokslagen
nieuws van Vr 01 nov, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


BEKIJK OOK
Peppers-bassist Flea zocht homoseksuele kant op door strenge vader
Trump komt met nieuwe anti transgender wet
Trump komt met zoveelste anti-homowet


In ons nieuwste nummer, Gay News 341, januari 2020


Nieuws van do 02 jan, 2020 16:47
Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media