Back to Top
Zaterdag 07 Dec
86386 users - nu online: 2161 people
86386 users - nu online: 2161 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Vr 11 okt, 2019 15:55
NIEUWS


Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere

E en groepje leerlingen in Almere heeft bedreigingen geuit tegen hun middelbare school. Ze waren het er niet mee eens dat het gymnasium aandacht besteedt aan Coming Out Dag. Leerlingen die meewerkten aan de festiviteiten voor Coming Out Day zijn volgens de rector bedreigd. Op sociale media stonden uitingen "van homofobe aard".

De afgelopen tijd zijn leerlingen van het Trinitas Gymnasium druk bezig geweest met de organisatie. Vandaag, op Coming Out Dag, wordt er aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender openlijk uitkomt voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit.

De leerlingen hadden volgens de rector posters opgehangen waarop stond wat de dag inhoudt. Iemand haalde ze weg, zonder dat daar toestemming voor was. "Dat zijn we gaan uitzoeken en toen kwamen we erachter, na gesprekken met leerlingen, dat er het nodige speelde op sociale media", zegt rector Merijn Sprenger. De uitingen op internet "gingen veel verder dan pesten". De school heeft daarom de politie ingeschakeld.

In eerste instantie kon de politie niet veel doen, zegt de rector tegen Omroep Flevoland. Maar in de loop van de week werden de dreigingen heftiger. "Toen heeft de politie geoordeeld dat er een ander soort dreiging was, een dreiging die voldoende was om tot actie over te gaan."

Volgens de politie was al snel duidelijk welke leerlingen de berichten op sociale media hadden geplaatst. Het gaat om vijf minderjarigen. Met hen en hun verzorgers is een gesprek gevoerd. "Wij denken dat die gesprekken genoeg indruk hebben gemaakt", zegt een woordvoerder. Er worden vooralsnog geen andere maatregelen genomen.
 

Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere
nieuws van Vr 11 okt, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

BEKIJK OOK
Klokkenluider Chinese AIDS epidemie overleden
Miss Leather Nederland 2019
Palestijnse Autoriteit verbiedt activiteiten LHBTQ-organisatie Al-Qaws


In ons nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019


Nieuws van vr 06 dec, 2019 17:03
Politie: 'Beeld Aidsfonds is waarschijnlijk omgewaaid' > Lees verder
Nieuws van do 05 dec, 2019 21:36
Standbeeld Aidsfonds al na vier dagen vernield > Lees verder
Nieuws van zo 01 dec, 2019 16:58
‘Stop de vooroordelen, zodat we er open over kunnen zijn’ > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media