Back to Top
Zondag 13 Oct
86366 users - nu online: 1156 people
86366 users - nu online: 1156 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Vr 20 sep, 2019 23:16
NIEUWS


Amerikaanse bekrompenheid ten top: Geen manneke Pis op monoply

D e Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.


Hasbro wil absoluut geen naakte Manneken Pis op de doos omdat dat door kinderen of ouders als aanstootgevend kan worden ervaren. Hasbro bleef, aldus het Belgische bedrijf Groep 24, bij hun standpunt. ,,We hadden, toen we de Brussel-editie van Monopoly aan ze lieten zien, een blote Manneken Pis op de doos laten drukken.’’

Maar dat viel slecht in de smaak, aldus Pieter van de Wulf van Groep 24. ,,Amerika wilde absoluut geen blote plasser zien. Ook niet toen we er aan toevoegden dat Manneken Pis wereldberoemd en cultureel erfgoed is.’’ Om Hasbro tegemoet te komen heeft het beeldje inmiddels een zwembroekje aan met de kleuren blauw en geel die horen bij de Belgische hoofdstad.

Op sociale media wordt de komst van het broekjes getypeerd als ‘volstrekt belachelijk’. Maar het Belgische bedrijf kon niets anders. Zonder toestemming van de Amerikanen hadden ze hun spel nooit mogen verkopen. Op Twitter kondigen potentiële kopers van Monopoly Brussel aan het spel alleen maar te zullen kopen als Manneken Pis naakt op de doos staat. ,,Want dit is historisch fout’’, stelt iemand. Of: ,,Ons ventje blijft met lege handen achter als zijn piemeltje wordt gecensureerd.’’ Een ander zegt niets van alle ophef  in ‘puriteins’ Amerika te begrijpen. ,,Bij Manneken pis is amper iets te zien, ook al plast hij de hele dag door.’’

Amerikaanse bekrompenheid ten top: Geen manneke Pis op monoply
nieuws van Vr 20 sep, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlGay ADE
We All Dance Together

BEKIJK OOK
'Genezer' van homoseksualiteit komt zelf uit de kast
Negatieve aandacht is ook aandacht
"Verkoop schadelijke boeken homogenezing moet stoppen"


In ons nieuwste nummer, Gay News 338, oktober 2019


Nieuws van vr 11 okt, 2019 15:55
Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere > Lees verder
Nieuws van do 03 okt, 2019 0:49
Mishandeling bij Pride in Ukraine > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media