Back to Top
Zondag 17 Nov
86374 users - nu online: 989 people
86374 users - nu online: 989 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Ma 02 sep, 2019 15:46
NIEUWS


Recordaantal inzendingen internationale fotowedstrijd Pride Photo Award

P ride Photo Award, een internationale fotowedstrijd over seksuele- en gender diversiteit, heeft bijna 3.800 foto’s ontvangen vanuit de hele wereld. In totaal stuurden 409 fotografen met 65 verschillende nationaliteiten werk in. Daarmee breekt de wedstrijd de records van de aantallen inzendingen en deelnemers uit vorige edities. Opmerkelijk, aangezien de wedstrijd na 2016 voor het eerst weer plaatsvindt. Op 5 september worden de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt.


Marjolijn Bronkhuyzen, duo-voorzitter van Pride Photo Award: "Dat zoveel fotografen meedoen, toont aan hoe actueel en urgent het onderwerp seksuele en gender diversiteit nog steeds is, zowel in Nederland als daarbuiten. En hoe belangrijk is om een podium te bieden voor al die fotografen die de verhalen van LHBTIQ+ personen van over de hele wereld laten zien."


Fotografen konden de afgelopen maanden foto’s indienen in vier categorieën: Stories, Single Images, een open categorie en het thema van 2019: ‘Uniek.' Een jury van gerenommeerde fotografie-experts beoordeelt volgende week de inzendingen. De winnaars worden op 5 september bekend gemaakt en worden later geëerd tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 1 november in De Hallen in Amsterdam west. Daar is gedurende de maand november de expositie met werk van alle winnaars van 2019 te zien.


Het is de zevende keer op rij dat Pride Photo Award deze wedstrijd organiseert, na een korte onderbreking van twee jaar.


Over Pride Photo Award
Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA en Stichting Homomonument, en ondersteund en geadviseerd door Foam (Fotografiemuseum Amsterdam) en World Press Photo. Pride Photo Award 2019 wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Fonds21, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
 

Recordaantal inzendingen internationale fotowedstrijd Pride Photo Award
nieuws van Ma 02 sep, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlRoB
Made in Amsterdam

BEKIJK OOK
Pride: Herinner het verleden, creëer de toekomst
Pride and Prejudice tentoonstelling in Zandvoort
Pride: zoveel te doen


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van di 12 nov, 2019 19:16
Nederland koploper in einde aan hiv > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media