Back to Top
Dinsdag 21 Jan
86405 users - nu online: 1378 people
86405 users - nu online: 1378 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Vr 02 aug, 2019 17:08
NIEUWS


Canal Parade in Amsterdam

M orgen komt Pride Amsterdam tijdens de Canal Parade tot een hoogtepunt. De traditionele botenparade trekt mensen massaal naar de hoofdstad, waar de optocht door de grachten vaart. Maar waar kun je nou het beste gaan staan? En hoe kom je nou het handigst in Amsterdam?

Hoe kom ik in Amsterdam tijdens de Canal Parade?

Amsterdam staat al niet bekend als de meest autovriendelijke stad ter wereld, en tijdens grote evenementen wordt dit nog veel erger. Tijdens de Canal Parade en de evenementen die erbij horen is de binnenstad slecht bereikbaar voor autoverkeer.

De organisatie van het evenement en de gemeente Amsterdam raden mensen die toch met de auto willen komen aan om hun auto bij een P+R-terrein langs de A10 te zetten. Ze kunnen dan met het openbaar vervoer naar de binnenstad. Het handigst is om helemaal met het openbaar vervoer te komen. Vanaf het station kan je lopen naar de meeste plekken op de route.

Hoe laat begint het?

De parade begint om 12.30 uur bij het Oosterdok. Rond 17.30 uur is de parade weer afgelopen, het eindpunt is het Westerdok.

Waar kan ik het best kijken?

Daar heeft iedereen een andere mening over. De meeste mensen staan in de buurt van de Amstel of de Brouwersgracht, maar dit zijn ook gelijk de drukste plekken. Rond het midden van de route is vaak meer ruimte.

Er zijn verschillende mensen die op woonboten of in huizen langs de route wonen en een plekje aanbieden tegen een kleine betaling. Niet gratis, maar wellicht een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn of graag in de buurt van een toilet willen zijn.


Kan ik op een boot kijken?

In tegenstelling tot voorgaande jaren is het niet mogelijk om met een bootje de grachten op te varen en te kijken waar er nog plek is. Het aantal mensen dat op een eigen bootje langs de route ging liggen bleek te hoog, waardoor het te druk werd en de ruimte voor de parade beperkt bleek.

De afgelopen maanden zijn vignetten verkocht waarmee mensen vanaf morgenochtend langs de route kunnen liggen. Deze vignetten zijn uitverkocht en de wachtlijst is gesloten, dus vanaf een eigen boot kijken is niet meer mogelijk.

Livestream

Wel graag meekijken met de Canal Parade maar liever niet naar Amsterdam? Niet getreurd: AT5 zendt morgen de hele dag een livestream uit waardoor jij gewoon kan meegenieten.


Wat kan ik nog meer doen tijdens Pride in Amsterdam?

Iedereen kent de Canal Parade wel, maar tijdens Pride in Amsterdam zijn er nog genoeg andere dingen te doen voor mensen die niet zo van de drukte houden of graag eens iets anders willen zien. Zo wordt er in het Rijksmuseum een speciale Roze Rijks Rondleiding georganiseerd, waarin de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland wordt belicht aan de hand van kunstwerken.

Ook in Artis wordt een speciale rondleiding georganiseerd die in het teken staat van homoseksualiteit in het dierenrijk. Wist jij bijvoorbeeld dat homoseksualiteit is waargenomen bij maar liefst 1.500 diersoorten?

Verspreid door Amsterdam worden tijdens Pride een hoop straatfeesten georganiseerd. Morgen kan je bijvoorbeeld terecht op de Westermarkt, op de Dam en op het Stoperaplein.

 

Canal Parade in Amsterdam
nieuws van Vr 02 aug, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html


BEKIJK OOK
Amsterdam Pride 2019: foto report Canal Parade
Pride begint met een trotse optocht!
Miljoenen mensen vierden Gay Pride


In ons nieuwste nummer, Gay News 341, januari 2020


Nieuws van do 02 jan, 2020 16:47
Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media