Back to Top
Dinsdag 21 Jan
86405 users - nu online: 1403 people
86405 users - nu online: 1403 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Za 27 jul, 2019 14:51
NIEUWS


Burgemeester Halsema reikt penning uit aan Hans Verhoeven

V oorafgaand aan de Pride Walk, heeft burgemeester Halsema zojuist de Frans Banninck Cocqpenning uitgereikt aan Hans Verhoeven. Verhoeven stond aan de wieg van de Amsterdamse Gay Pride.

De uitreiking kwam als een totale verrassing voor Verhoeven. Femke Halsema was bezig met haar speech voorafgaand aan de protestmars van het Homomonument naar het Vondelpark, toen ze zich ineens tot hem wendde.

'Vandaag zal Rutger Groot Wassink de Amsterdam Pride bijschrijven op de lijst met immaterieel erfgoed. Daarmee vereeuwigen we onze Pride. En dat is niet alleen een eer, maar ook een opdracht. Het is een opdracht om vrijheid te verdedigen. En een van die verdedigers is Hans Verhoeven', maakte ze het bruggetje.

Veel betekend

'Hans staat niet langs de kant te zeiken, maar stroopt z'n mouwen op. Hij ligt ergens wakker van en komt dan in actie', karakteriseerde de burgemeester Verhoeven. Verhoeven reageerde verrast en geëmotioneerd. 'In gedachte voor wie we lopen, draag ik deze penning op aan Jelena', zei hij. Daarmee verwees hij naar Jelena Grigorjeva, de Russische LHBTI-activiste die afgelopen zondag werd vermoord en aan wie de hele Pride Walk dit jaar is opgedragen.

Hans Verhoeven is sinds de jaren tachtig zeer actief in de Amsterdamse LHBTIQ+ gemeenschap. Zo stond hij aan de wieg van de oprichting van de Amsterdamse Gay Pride én van de Pride Walk, waarop hij ook internationaal de aandacht heeft weten te vestigen. Verhoeven nam in 1992, samen met internationale activisten, het initiatief tot de Europride die hij, na Londen en Berlijn in 1994 in Amsterdam organiseerde.

De penning
De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan personen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam.
 

Burgemeester Halsema reikt penning uit aan Hans Verhoeven
nieuws van Za 27 jul, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html
RoB
made in Amsterdam

BEKIJK OOK
Erwin Olaf geridderd op zijn zestigste verjaardag
Pride Amsterdam 2019: Een editie waarin geschiedenis en toekomst samenkwamen
HLBT Zwerfjongeren in Nederland!


In ons nieuwste nummer, Gay News 341, januari 2020


Nieuws van do 02 jan, 2020 16:47
Facebook verwijdert eindelijk valse info over Prep medicatie > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media