Back to Top
Donderdag 22 Aug
86352 users - nu online: 1326 people
86352 users - nu online: 1326 people login

NIEUWS
Share:Vr 26 jul, 2019 23:23

Pride-week van start


Vandaag is het zo ver: en staat Amsterdam weer een week lang in het teken van de Pride, dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de binnenstad. Vooral tijdens de botenparade op zaterdag 3 augustus zijn er veel wegafsluitingen en kan je maar beter niet met de auto de stad in rijden.

Pride Amsterdam begint zaterdag 27 juli met de Pride Walk die start vanaf de Westermarkt. De Westermarkt is zowel stad in als stad uit afgesloten tussen 11.30 en 13.00 uur. De stoet loopt vervolgens de volgende route: Raadhuisstraat, Dam, Rokin, Munt, Vijzelstraat, Weteringschans, Museumbrug, Stadhouderskade, Museumplein, rechtsaf naar de Paulus Potterstraat, dan via de Hobbemastraat weer naar de Stadhouderskade en linksaf het Vondelpark in. Op het moment dat ze op een bepaalde plek lopen, wordt de weg ongeveer 45 minuten tot een uur afgesloten.

Pride 2019 op AT5

AT5 besteedt zaterdag uiteraard aandacht aan de Pride Walk. De tocht via onder meer de social-kanalen van AT5 te volgen. Ook de Canal Parade, volgende week, is live via AT5 te volgen. Meer over de Pride 2019 lees je hier of op onze dossierpagina.

Botenparade

Hoogtepunt van de Pride is de botenparade op zaterdag 3 augustus. Vanaf 11 uur tot na afloop van de parade zijn er wegafsluitingen langs de gehele route: Oosterdok, Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht, Westerdok, en dus niet toegankelijk voor autoverkeer. Ook is de Keizersgracht aan de zijde van de Prinsengracht afgesloten voor verkeer.

Er geldt een parkeerverbod langs de gehele route om ruimte te creëren voor de vele bezoekers op de kade. Ook voor fietsers geldt een parkeerverbod op sommige delen van de route.

Straatfeesten

Naast de botenparade vinden er voorafgaand op vrijdagavond maar ook op zaterdag na afloop van de botenparade op verschillende straten en pleinen feesten plaats waarvoor straten worden afgesloten. Het gaat met name om de omgeving van het Rembrandtplein, de Reguliersdwarsstraat, de Utrechtsestraat en de Spuistraat.

P+R

Bezoekers aan de Pride worden geadviseerd zoveel mogelijk met het OV, de fiets op lopend te komen. Kom je toch met de auto dan kun je het beste parkeren op een van de P+R terreinen aan de rand van de stad.

Kijk voor meer informatie over de bereikbaarheid van de stad tijdens de Pride op: amsterdam.nl/pride
 

Pride-week van start
nieuws van Vr 26 jul, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019
Duble


Closed Down 6/19- The best Mediterranean in town

meer info |visit


Blend


the newest gay bar in Amsterdam

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media