Back to Top
Woensdag 20 Nov
86374 users - nu online: 982 people
86374 users - nu online: 982 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Di 28 mei, 2019 20:17
NIEUWS


Kamer wil verbod op 'homogenezing'

D e Tweede Kamer wil dat zogenoemde homogenezingen verboden worden. Wie probeert op welke manier dan ook de seksuele voorkeur van iemand te veranderen, moet daarvoor worden bestraft, vindt een Kamermeerderheid.

In verschillende religieuze kringen worden homo's, biseksuelen en transgenders onderworpen aan behandelingen om hun geaardheid te veranderen. VVD, GroenLinks, PvdA en D66 zeggen in de motie dat dergelijke handelingen kunnen leiden tot fysieke en psychische schade, en daarom in een aantal Europese landen verboden zijn.

Een deel van de Tweede Kamer vroeg vorige week al om een onderzoek naar 'homogenezing' in Nederland, maar het kabinet wilde daar geen gehoor aan geven. D66 en PvdA wezen echter op tv-reportages, onder meer van EenVandaag.


Natuurlijk zijn de christelijke partijen zoals het CDA, CU en SGP, maar ook de PVV en Forum voor Democratie tegen de motie.

FvD-Kamerlid Hiddema noemt de motie "juridisch wrakhout" en zegt daarom tegen te hebben gestemd. "Er worden allerlei delicten omschreven die al strafbaar zijn. Dit is etalagepolitiek, en daarom hebben wij tegen gestemd. Iedereen op seksueel terrein mag van ons zijn hobby's, als instincten, als overtuigingen beoefenen zoals hij of zij kiest. Het zal ons volledig worst zijn."
 

Kamer wil verbod op homogenezing
nieuws van Di 28 mei, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlRoB
Made in Amsterdam

BEKIJK OOK
Voorstel tot bescherming tegen 'Homo-genezing'
"Verkoop schadelijke boeken homogenezing moet stoppen"
Homootje genezen


In ons nieuwste nummer, Gay News 339, november 2019


Nieuws van di 12 nov, 2019 19:16
Nederland koploper in einde aan hiv > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media