Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1234 people
86352 users - nu online: 1234 people login

NIEUWS
Share:Vr 24 mei, 2019 8:53

Discriminatie van homo's strafbaar in Brazilië


Het Hooggerechtshof in Brazilië stelt discriminatie van homo's en transgenders gelijk aan racisme, waar een maximumstraf van vijf jaar op staat. Zes van de elf opperrechters steunen het besluit.

"Racisme is een misdaad tegen vlees en bloed, of het nou om iemand uit de lhbt-gemeenschap gaat, een Jood of iemand van Afrikaanse afkomst", zei een van de rechters. Ze vinden het een tekortkoming dat de wetgever de lhbt-gemeenschap geen bescherming biedt.

De vijf overige rechters stemmen op 5 juni. Omdat een meerderheid al voor is, zal dat het besluit niet veranderen. Het besluit wordt daarna onmiddellijk van kracht.

Nieuwe wet

Het besluit blijft van kracht totdat het Braziliaanse parlement een speciale wet tegen discriminatie van homo's en transgenders heeft aangenomen. Daar wordt al twintig jaar aan gewerkt, maar zo'n wet stuit op felle weerstand bij de katholieke en evangelische kerken in Brazilië.

Er ligt wel een wetsvoorstel in behandeling in de Senaat. Daarin is een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar opgenomen.
 

Discriminatie van homos strafbaar in Brazilië
nieuws van Vr 24 mei, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit


t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media