Back to Top
Donderdag 18 Jul
86335 users - nu online: 1111 people
86335 users - nu online: 1111 people login

NIEUWS
Share:Vr 17 mei, 2019 22:06

Henk Krol wil monument voor homohuwelijk: en wel in Best


Het eerste huwelijk ter wereld tussen een homopaar vond weliswaar plaats in Amsterdam, maar de kiem voor het homohuwelijk, zoals het in de volksmond is gaan heten, lag toch echt in Best. Daarom moet daar een nationaal aandenken komen.


Dat zei Henk Krol, fractievoorzitter van 50PLUS en voormalig hoofdredacteur van de Gaykrant, donderdag in de Tweede Kamer. Daar werd gedebatteerd over ophef die is ontstaan rond het anti-homopamflet de Nashville-verklaring.

Krol wees er donderdag op dat voormalig burgemeester van Best, Hans de Widt, zijn nek uit durfde steken. De Widt was bereid goedkeuring te geven aan een verzoek tot een huwelijk tussen twee mannen, of vrouwen. ,,Tot onze grote verbazing besloot De Widt dat toe te staan”, zegt Krol vrijdag.

De bakermat van het huwelijk tussen homoparen ligt dus in Brabant. ,,Daar mogen we in de regio een stuk trotser op zijn”, vindt Krol. Hij had donderdag een motie klaarliggen om het nationaal aandenken mogelijk te maken, maar diende die niet in. Krol: ,,Ik hoefde de motie niet in te dienen, want de minister reageerde enthousiast.”

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven zegde toe contact op te nemen met de gemeente Best. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat contact af te wachten: ,,Als iemand zich bij de gemeente meldt met het initiatief, gaan we dat oppakken.”

Kunstenaar Hans van Eerd uit Oirschot ontwierp 10 jaar geleden in ieder geval al een kunstwerk. Destijds had Krol al hetzelfde initiatief als nu. De tijd was toen nog niet rijp. Nu wel, denkt Krol.


 

Henk Krol wil monument voor homohuwelijk: en wel in Best
nieuws van Vr 17 mei, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


Pride Amsterdam
27 juli- 4 augustus, 2019

Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media