Back to Top
Vrijdag 19 Jul
86335 users - nu online: 1171 people
86335 users - nu online: 1171 people login

NIEUWS
Share:Ma 29 apr, 2019 20:00

Nieuwe route vierde editie Walk of Love


Op zaterdag 18 mei a.s. organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival voor de vierde keer de kleurrijke en liefdevolle Walk of Love door het centrum van Utrecht. Dit jaar met een nieuwe route die start op het Jaarbeursplein voor het Beatrix theater en eindigt op het Domplein. De tocht start, met een regenboogvlag van 25 meter lang, om 13.00 uur en ook wethouder Linda Voortman loopt dit jaar mee.  

Met de Walk of Love wordt op positieve wijze de liefde in al haar diversiteit gevierd. De organisatoren roepen op om te kiezen voor de liefde en tot meer solidariteit en het bestrijden van discriminatie en geweld vanwege seksuele oriëntatie, gender identiteit of -expressie. Het is dit jaar alweer de vierde editie van de tocht die jaarlijks honderden deelnemers trekt. De stoet draagt dit jaar, naast een enorme regenboogvlag van 25 meter, ook de vlaggen van landen waarin het voor stellen van gelijk geslacht mogelijk is te trouwen.

"De Walk of Love viert de liefde en dat is nog steeds nodig. De ophef na de kwetsende Nashville verklaring in januari is daarvan een recent voorbeeld. Voor veel mensen is trouwen de ultieme manier om de liefde te vieren. Helaas is dat voor stellen van gelijk geslacht nog lang niet overal mogelijk. Daarom hebben we besloten om de vlaggen van landen, waar dit wel mogelijk is, mee te dragen tijdens de tocht. We dragen ook alvast de vlag van Taiwan mee, want daar wordt het huwelijk op 24 mei van dit jaar ook opengesteld voor paren van gelijk geslacht", aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.  

Nieuwe route
Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe route. De tocht start nu vanaf het Jaarbeursplein voor het Beatrixtheater. Vervolgens gaat de stoet over de Stationspassage, onder het bollendak door, het Smakkelaarsveld, Vredenburg en passeert het Regenboogzebrapad op de Lange Viestraat. Daarna loopt de route via de Neude, door de Schoutenstraat, via de Stadhuisbrug rond het oude Stadhuis om vervolgens via Oudkerkhof en de Domstraat op het Domplein te belanden.

"We vonden het na drie edities belangrijk om de route aan te passen, zodat onze boodschap nog meer delen van de stad kan bereiken. Na overleg met de gemeente hebben we deze route door het nieuwe gebied rondom het Centraal Station vast kunnen leggen. Wie weet gaan we de komende edities nog meer variëren qua route", aldus Joost de Vries van Midzomergracht Festival.

IDAHOT
De Walk of Love wordt georganiseerd in het kader van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie jaarlijks op 17 mei. Tijdens IDAHOT wordt internationaal aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

 

Nieuwe route vierde editie Walk of Love
nieuws van Ma 29 apr, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


Crash
Beursplein, 2 & 3 augustus

La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media