Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1188 people
86352 users - nu online: 1188 people login

NIEUWS
Share:Za 20 apr, 2019 15:04

Na 21 jaar geen Canal-Pride meer voor zwemvereniging UPSTREAM


De Amsterdamse LHBTI-zwemvereniging Upstream doet na 21 jaar niet meer mee met de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Dat heeft de vereniging in persbericht laten weten.

Upstream is een zwemvereniging voor lesbiënnes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuele personen. De vereniging telt zo’n 150 leden en vaart al tientallen jaren mee met een eigen boot tijdens de Canal Parade. Maar het wordt te duur. „De vercommercialisering van het evenement maakt het voor de gay sport vereniging vrijwel onmogelijk om tegen een redelijk bedrag een mooie boot mee te laten varen”, staat in het persbericht.

Maar dat is niet het enige. Het gedrag van het publiek stuit de leden van Upstream ook tegen de borst. „Die hebben er in toenemende mate lol in onze trava’s en deelnemers nat te spuiten”, schrijft de vereniging. Daarbij overstemt ’continue keiharde muziek’ de act op de Upstream-boot. „Dat maakt meevaren steeds minder aantrekkelijk.”

Upstream nam altijd een prominente plek in tijdens de Canal Parade. In 2001 won het zelfs de prijs voor beste grote boot. „Veel andere upstream-boten haalden de voorpagina’s en uitzendingen van nationale en internationale pers. Tijdens de laatste ledenvergadering is dan ook met grote spijt besloten deelname aan dit evenement te staken.”
 

Na 21 jaar geen Canal-Pride meer voor zwemvereniging UPSTREAM
nieuws van Za 20 apr, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Duble


Closed Down 6/19- The best Mediterranean in town

meer info |visit


Blend


the newest gay bar in Amsterdam

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media