Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1169 people
86352 users - nu online: 1169 people login

NIEUWS
Share:Vr 19 apr, 2019 13:59

Rechter Ankara heft verbod Gay-Pride op


Een rechter in Ankara heeft een verbod op alle homo-evenementen zoals de Gay-Pride in de Turkse hoofdstad opgeheven, meldt een Turkse homorechtenorganisatie.

De ban werd in het najaar van 2017 ingesteld voor onbepaalde tijd, toen in het hele land nog de noodtoestand gold na de mislukte coup tegen president Erdogan. De gouverneur van Ankara verbood alle activiteiten van de lhbti-gemeenschap met een beroep op de openbare orde en veiligheid.

De evenementen, waaronder voorstellingen, exposities en paneldiscussies, konden voor sommigen provocerend zijn en leiden tot wrijving of vijandigheid tussen bevolkingsgroepen, vond de gouverneur.

Inbreuk op burgervrijheden

Volgens lhbti-organisatie KAOS GL heeft de rechter geoordeeld dat de autoriteiten, mochten er inderdaad bedreigingen worden geuit, dergelijke evenementen moeten beveiligen in plaats van verbieden. Ook was het verbod onduidelijk geformuleerd en gold het voor onbepaalde tijd, wat volgens de rechter een inbreuk was op de burgervrijheden. Homoseksualiteit is al meer dan een eeuw legaal in Turkije.

Het is niet helemaal duidelijk of de organisaties vanaf vandaag weer evenementen kunnen organiseren. De gouverneur van Ankara heeft in oktober vorig jaar, een paar maanden nadat de noodtoestand was beëindigd, het verbod namelijk verlengd.

KAOS GL gaat ervan uit dat dat verbod geen stand meer houdt na de uitspraak van de rechter. "
 

Rechter Ankara heft verbod Gay-Pride op
nieuws van Vr 19 apr, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Filmhuis Den Haag


Regelmatig gay-specifieke voorstellingen

meer info |visit


NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media