Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1127 people
86352 users - nu online: 1127 people login

NIEUWS
Share:Do 18 apr, 2019 17:59

Europees Parlement steunt veroordeling anti-homowetgeving in Brunei


Het Europees Parlement heeft vandaag een resolutie aangenomen waarin de Sultan van Brunei scherp veroordeeld wordt vanwege de mensenrechtenschendingen na invoering van de Sharia wetgeving.

 
Europarlementariër Marietje Schaake zegt: "De gruwelijke lijfstraffen die in Brunei zijn ingevoerd, zoals steniging bij homoseks, zijn weerzinwekkend en gaan in tegen alle internationale mensenrechtenwetgeving. De doodstraf zou zelfs kunnen worden opgelegd aan minderjarigen. We moeten hier als Europa eensgezind op reageren.”

 
Sancties

Schaake riep EU-lidstaten op om gerichte sancties in te stellen zodra de straffen worden uitgevoerd, en kreeg daarvoor steun. Schaake: "Met Europese maatregelen als een inreisverbod en het bevriezen van financiële tegoeden, gericht tegen de Sultan zelf, zetten we hem daadwerkelijk onder druk. Ook willen we dat de hotels van de Brunei Investment Agency, eigendom van de Sultan, op een zwarte lijst worden gezet.”


Marietje Schaake vervolgt: "Het is tijd dat de regeringsleiders van Europa zich luid, duidelijk en met één stem uitspreken over de situatie waarin de inwoners van Brunei zich bevinden. We moeten nu actie ondernemen, om te laten zien dat we opkomen voor LHBTI’s over de hele wereld, en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen.”


 

Europees Parlement steunt veroordeling anti-homowetgeving in Brunei
nieuws van Do 18 apr, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Soho


Giving Gays a Home

meer info |visit


Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media