Back to Top
Woensdag 26 juni
86327 users - nu online: 890 people
86327 users - nu online: 890 people login

NIEUWS


Di 02 apr, 2019 14:20

Dit jaar geen versterkte muziek meer langs route Canal Parade


Vanaf dit jaar is het niet meer toegestaan om tijdens de Canal Parade versterkte muziek te draaien op boten langs de kade of op de kade zelf. Het stadsbestuur heeft dit beslist. De extra herrie zorgde volgens de gemeente ieder jaar voor veel overlast. Boten die aan de parade zelf meedoen mogen uiteraard nog wel versterkte muziek draaien.

De feesten op de kant en op de aangemeerde boten hebben vaak geen vergunning, een doorn in het oog van de organisatie van de Pride. Naast dat het voor extra overlast zorgt, vloeien er ook inkomsten voor de organisatie weg via de geïmproviseerde feestjes. De organisatie van Pride baalt hier weer van, omdat de inkomsten hard nodig zijn om er volgende jaren ook weer een feest van te maken.

Reden voor de gemeente om in te grijpen. Naast het verbod op versterkt geluid langs de route, wordt het water rond de botenparade bestempeld als evenemententerrein. Hierdoor is het niet meer mogelijk om zonder toestemming een boot af te meren langs de route van de Canal Parade.


Niet iedereen is blij met de maatregelen van de gemeente. Zo is er onder bewoners eerder een enquête gehouden over de beleving van de botenparade. Volgens de VVD was het onderzoek niet representatief omdat er ook veel mensen van buiten Amsterdam hebben gereageerd. Van de ruim 4000 personen die de enquête invulden, wonen bijna 1000 niet eens in Amsterdam.
 

Dit jaar geen versterkte muziek meer langs route Canal Parade
nieuws van Di 02 apr, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 335, juli 2019
Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media