Back to Top
Donderdag 18 Jul
86335 users - nu online: 1114 people
86335 users - nu online: 1114 people login

NIEUWS
Share:Vr 29 mrt, 2019 18:56

George Clooney: boycot chique hotels van homohatende sultan


Filmster George Clooney roept mensen op om luxe hotels in onder meer Beverly Hills, Londen en Parijs te boycotten. Die zijn eigendom van de sultan van Brunei, het Aziatische land dat volgende week de doodstraf voor homo's wil invoeren.

Eerder deze week waarschuwde Amnesty International al dat het steenrijke oliestaatje deze nieuwe sharia-wet wil invoeren. Volgens Amnesty geldt de sharia voor zowel moslims als niet-moslims in het land. Sinds 2014 is het land al bezig om steeds meer streng islamitische regels in te voeren.

In een opiniestuk zegt Clooney dat hij in het verleden wel eens verbleef in een van de negen hotels van de sultan, maar dat hij niet wist dat die van hem waren. "Maar voor de duidelijkheid, iedere keer als we hier slapen of dineren geven we geld aan mannen die hun eigen burgers stenigen of geselen omdat ze homo zijn of beschuldigd worden van overspel."Deze hotels zijn eigendom van de sultan van Brunei

•Hotel Plaza Athenee, Parijs
•Le Meurice, Parijs
•The Dorchester, Londen
•45 Park Lane, Londen
•Coworth Park, Ascot
•Hotel Eden, Rome
•Hotel Principe di Savoia, Milaan
•The Beverly Hills Hotel, Beverly Hills
•Hotel Bel-Air, Los Angeles
De hotels zijn onderdeel van de zogeheten Dorchester Collection, en noemen zichzelf negen van de beste luxehotels ter wereld. Clooney verwacht niet dat zijn oproep meteen effect zal hebben. "Brunei is een monarchie en een boycot kan de invoering van deze wetten niet beïnvloeden. Maar gaan we deze mensenrechtenschendingen echt financieel ondersteunen?"

De steracteur zegt in de afgelopen jaren te hebben geleerd dat moorddadige regimes zich niet schamen. Maar volgens hem heb je wel een keuze: de andere kant op kijken of de banken, financiers en instituties beschamen die zaken met deze regimes doen.

De plannen van Brunei leiden internationaal tot bezorgdheid. Onder meer het Europees Parlement en het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken riepen Brunei op om de wet niet in te voeren. Tot 1984 was het Aziatische land een Brits protectoraat.
 

George Clooney: boycot chique hotels van homohatende sultan
nieuws van Vr 29 mrt, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


Syfilis?
Check of je symptomen hebt

Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media