Back to Top
Donderdag 22 Aug
86352 users - nu online: 1139 people
86352 users - nu online: 1139 people login

NIEUWS
Share:Do 28 mrt, 2019 1:06

'Doodstraf voor homo's in Brunei'


Onder het motto "geloof is liefde" gaat het Aziatische oliestaatje Brunei, op Borneo volgende week de doodstraf invoeren voor homo's.

In het land treedt volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty op 3 april nieuwe, strenge islamitische wetgeving in werking. Daarmee kunnen mensen die seks hebben met iemand van hetzelfde geslacht gestenigd worden. En voor mensen die iets stelen, dreigt in het uiterste geval amputatie van een lichaamsdeel. Dat geldt ook voor kinderen.

De straffen staan in nieuwe secties van het Wetboek van Strafrecht van Brunei. Ze werden onopvallend aangekondigd op de website van de autoriteiten. Homoseksualiteit is in Brunei al strafbaar, maar wordt nu nog bestraft met maximaal tien jaar gevangenisstraf.

De sultan van Brunei stelde in 2014 de sharia in voor moslims, de islamitische wetgeving. Het land staat bekend als zeer conservatief, met onder meer een verbod op de openbare verkoop van drank.

De sharia moest in drie fases worden ingevoerd: het eerste deel bevatte boetes voor bijvoorbeeld een buitenechtelijke zwangerschap of niet bidden op vrijdag. Onder zware internationale druk zette het land toen niet door met de invoering van de andere twee fases, maar nu is Brunei dat alsnog van plan.

Doodstraf voor homos in Brunei
nieuws van Do 28 mrt, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDjul 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019


Damage
Amsterdam, 24 augustus 2019

NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visit


Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media