Back to Top
Zondag 25 Aug
86352 users - nu online: 1199 people
86352 users - nu online: 1199 people login

NIEUWS
Share:Za 29 dec, 2018 4:47

Franse onderzoekers: Doorbraak in strijd tegen hiv-virus


We hebben het al zo vaak gelezen en velen geloven er al niet meer in. Toch gaat het onderzoek naar een mogelijk geneesmiddel door en blijven we U op de hoogte houden.

Franse wetenschappers hebben een potentiële doorbraak in de strijd tegen het hiv-virus aangekondigd. Onderzoekers aan het Institut Pasteur in Parijs beweren dat ze geïnfecteerde cellen met succes vernietigden. Dat meldden ze in hun studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Cell Metabolism.

"Hiv richt zich op cellen met een hoge metabolische activiteit en kaapt die energie om zo te vermenigvuldigen”, leggen de auteurs van de studie uit. "Door activiteitsremmers te introduceren in de cellen, worden ze vernietigd, alsook het hiv-virus dat erin huist.”

De vernietiging van besmette cellen zorgt ervoor dat het virus zich niet langer vermenigvuldigen waardoor aids voorkomen wordt. Voorlopig wordt hiv nog met antiretrovirale geneesmiddelen behandeld, medicijnen die de patiënt levenslang moet innemen. Die remmen de vermenigvuldiging van het virus, maar kunnen het niet effectief uit het lichaam verwijderen. Het eindstadium van hiv is aids.

Het onderzoek vond voorlopig plaats in een steriel laboratorium: "ex vivo”. Dat betekent dat wetenschappers besmette cellen manipuleerden en experimenteerden buiten het lichaam. Bij een volgende onderzoeksfase zullen de wetenschappers activiteitsremmers "in vivo” proberen te introduceren. Pas dan kunnen concrete conclusies getrokken worden.

Franse onderzoekers: Doorbraak in strijd tegen hiv-virus
nieuws van Za 29 dec, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit


IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media