Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1178 people
86352 users - nu online: 1178 people login

NIEUWS
Share:Za 01 dec, 2018 0:59

Derksen: 'Ik ben van alles, maar niet homofoob'


'Ik ben van alles, maar niet homofoob.' Dat zei voetbalanalist Johan Derksen vrijdagavond tijdens een uitzending van het tv-programma Veronica Inside.
 

Derksen heeft kritiek gekregen wegens uitspraken over de acceptatie van homo's in de voetbalwereld.

Hij reageerde onlangs op tv op een brief aan de KNVB van twee jonge homoseksuele voetbalfans over de in hun ogen homo-onvriendelijke sfeer bij voetbalprogramma's. Zo verkondigde hij onder meer dat 'homo's moeten ophouden met doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen'.

Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) noemde zijn uitspraken 'pijnlijk' en wil met Derksen in gesprek, vicepremier Hugo de Jonge noemde ze 'lomp'.

Op Twitter reageerden velen onder de hashtag #SorryJohan met persoonlijke verhalen om duidelijk te maken waar homo's mee te maken hebben. #SorryJohan was donderdag trending op Twitter.

Derksen beaamde vrijdag dat hij zelf 'makkelijk praten' heeft, als hetero. Hij vertelde verder 'nooit een probleem met homo's te hebben gehad'. Wel vraagt hij zich af waar 'de goegemeente zich druk over maakt'.

"Het zal best een worsteling zijn voor homo's om uit de kast te komen. Maar het is beter dan jezelf verloochenen. Iedere dag is een dag te lang. Als je vrienden je laten vallen, zijn het je vrienden niet."

Ook zegt Derksen ervan te schrikken als ouders gek reageren op het feit dat hun kind homoseksueel is. "Je kind moet gelukkig zijn. Beter een gelukkig homokind, dan een ongelukkig kind dat iets verzwijgt."

'Huilverhalen en kantinehumor'
Alle persoonlijke verhalen die gedeeld werden op Twitter noemde Derksen 'huilverhalen'. "Ik kan wel dromen wat ze hebben meegemaakt. Verman je en kom uit de kast."

Dat Derksen grappen maakt over homo's moet kunnen, vindt hij. "Het is voetbalkantinehumor die niet kwaadaardig bedoeld is. Daar moeten homo's maar tegen kunnen."

Van minister Van Engelshoven had Derksen nog nooit gehoord. Hij noemde haar een hittepetit en zei dat ze de kwestie heeft aangegrepen om publiciteit voor zichzelf te genereren, door via media te reageren. "Ze kan me gewoon bellen, ze is van harte welkom."
 

Derksen: Ik ben van alles, maar niet homofoob
nieuws van Za 01 dec, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDapr 2019       


jul 2019       


Rubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit


Mister B Antwerp


Mister B's second Franchise store

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media