Back to Top
Vrijdag 19 Jul
86335 users - nu online: 1143 people
86335 users - nu online: 1143 people login

NIEUWS
Share:Di 06 nov, 2018 0:05

Regering Tanzania neemt afstand van klopjacht op homo's


De regering van Tanzania heeft afstand genomen van een geplande klopjacht op homoseksuelen. Vorige week kondigde de gouverneur van Dar es Salaam de oprichting van een speciaal team aan dat homo's, prostituees en fraudeurs zou gaan opsporen en oppakken. Die aankondiging leidde tot grote internationale woede.

Volgens het Tanzaniaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om uitspraken die gouverneur Paul Makonda op eigen titel heeft gedaan, en staan ze niet voor het beleid van de regering. Makonda zei dat er al een lijst van vermeende homoseksuelen was.

De Europese Unie heeft zijn ambassadeur in Tanzania inmiddels teruggetrokken. In een verklaring zegt de EU de relatie met het Oost-Afrikaanse land te herzien. "De EU betreurt de verslechtering van de mensenrechten en de rechtsstaat in Tanzania."

Sociale media

Ook de VS uitte bezorgdheid. Het land waarschuwde Amerikanen in Tanzania hun socialemedia-accounts goed te bekijken en berichten die in strijd zijn met de Tanzaniaanse wet op homoseksualiteit te verwijderen.

Homoseksualiteit is in Tanzania officieel verboden. Homoseksuelen kunnen tot maximaal 30 jaar gevangenisstraf krijgen, maar het komt zelden tot strafvervolging.

Regering Tanzania neemt afstand van klopjacht op homos
nieuws van Di 06 nov, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 336, augustus 2019
Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit


LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media