Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1142 people
86352 users - nu online: 1142 people login

NIEUWS
Share:Za 04 aug, 2018 3:18

Roze Amsterdammertje uitgereikt


Stichting Amsterdam Gay Pride heeft voor de vijfde keer het Roze Amsterdammertje uitgereikt, dit jaar aan de stille kracht van de Senior Pride, Oebele Kooistra.

"Het Roze Amsterdammertje is een jaarlijkse prijs die wordt toegekend aan mensen die een belangrijke rol achter de schermen spelen of die buitengewone steun verlenen aan de organisatie van de Pride in Amsterdam," zei Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam, tijdens het Senior Pride Concert op de Nieuwmarkt.

Over Oebele Kooistra: "Hij heeft het festival in 2006 opgezet. Hij is de grondlegger van dit evenement. Een festival met burlesque-elementen, humor en vooral inhoud. Dat zijn de vaste pijlers. Het is een belangrijk evenement. Een onderdeel dat aandacht geeft aan haar helden van vroeger. Maar Oebele is zelf ook een held."


Speciaal kunstwerk

In de Stadsschouwburg is donderdagmiddag het nieuwe doek 'Before the Rainbow' van kunstenaar Hayo Sol onthuld. De pop-art-artiest heeft het kunstwerk speciaal voor Pride Amsterdam gemaakt. Uit Iran gevluchte homoseksuele mannen en vrouwen hebben het doek onthuld.

Inspiratie voor het werk is een tatoeage van een vriend van Sol. De tattoo is een eerbetoon aan de in 2005 ter dood veroordeelde Iraanse tieners Mahmoud Asgari en Ayaz Marhoni.

De jongens van 16 en 18 jaar werden opgehangen nadat ze waren veroordeeld voor de verkrachting van een 13-jarige jongen. Maar volgens homorechtenorganisaties zijn de tieners vermoord omdat ze homoseks hadden, iets wat volgens de in Iran geldende sharia verboden is.

'Before the Rainbow' is tot maandag te zien in de Stadsschouwburg en zal daarna wereldwijd geëxposeerd worden. In 2020 wordt het doek geveild ten bate van de opvang van dakloze homosekuele tieners.
 

Roze Amsterdammertje uitgereikt
nieuws van Za 04 aug, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media