Back to Top
Zaterdag 24 Aug
86352 users - nu online: 1188 people
86352 users - nu online: 1188 people login

NIEUWS
Share:Vr 03 aug, 2018 17:34

Canal Parade 2018- 04 augustus 2018 12:30 - 17:00 uur

Route

Oosterdok – Nieuwe Herengracht – Amstel – Prinsengracht – Westerdok.

De Paradeboten verzamelen zich vanaf 11:00 uur in het Oosterdok en nemen positie in hun startbox. We varen door de Prinsengracht omdat daar de laagste brug het hoogste is van alle grachten (2,25 meter) en de route daarmee het langste is, namelijk 5,6 kilometer. In het Westerdok dienen alle passagiers af te stappen aangezien de boten onder geen beding met passagiers het IJ op mogen varen.

Samenstelling Parade

De parade bestaat uit 80 deelnemers. Uit alle concepten die organisaties en bedrijven voor 1 februari 2018 konden inzenden heeft onze ballotage commissie de mooiste en meest aansprekende uitgekozen.

Deelnemers

De parade kent verschillende soorten deelnemers, van kleine lokale LHBT stichtingen, landelijke LHBT belangen verenigingen, gay-horeca, roze netwerken van multinationals en banken, roze overheidsinstellingen, politieke partijen, ministeries tot (media) bedrijven die de emancipatie strijd van de LHBT community ondersteunen.


Flyboarders

Ook dit jaar zal het flyboardteam onder leiding van Bo Krook enthousiast de bezoekers langs de route opwarmen met een spectaculaire show. De Flyboarders varen 10 minuten voor de eerste boot uit en worden aangedreven door twee jetski’s. Door hun optreden in onze parade staat het wereld record langst flight nu al jaren op hun naam.
Bezoekers op de kade

Om ruimte te creëren voor de vele bezoekers op de kade zal deze autovrij gemaakt worden en zal er een parkeerverbod gelden op zaterdag 4 augustus van 00:00 tot 23:59 uur. Bewoners met een parkeervergunning worden door de gemeente in de gelegenheid gesteld hun auto ergens anders (binnen) te parkeren.

Mindervalide bezoekers

Ook aan de mindervalide bezoeker is gedacht en hebben wij een veilige omgeving gecreëerd waar men niet bang hoeft te zijn om met rolstoel en al in het water te belanden. Ter hoogte van de Prinsengracht 436 zetten wij een stuk kade af en plaatsen daar een EHBO post en mindervalide toilet. De beschikbare ruimte voor 2018 is helaas al volledig in gebruik. We hopen u in 2019 wel weer te kunnen ontvangen.

Bezoekers op het water

Kom je met de boot naar de Pride en ga je gezellig met familie of vrienden langs de kant liggen dan kan dat met een boot van maximaal 10 meter. Grotere boten mogen niet aanmeren en zullen indien zij stiekem toch een plek hebben weten in te nemen door de waterpolitie gesommeerd te vertrekken. Hiermee wordt voorkomen dat (commerciële) partijen die geen bijdrage leveren aan de organisatie van onze Pride hun eigen feestje gaan vieren op ons evenement en daarmee ook nog eens de meeste overlast bezorgen.


Toiletten

Op de route bevinden zich vele horeca gelegenheden waar men het toilet kan gebruiken. Daarnaast plaatsen we ook nog veel plaskruizen, dixies en toiletwagens. Echter met het grote aantal bezoekers en de lengte van de route kunnen we niet voorkomen dat men toch even een paar meter moet lopen en/of in de rij moet staan. We vragen om uw begrip. Het tegen gaan van wildplassen is dit jaar een prioriteit van de handhaving en zal worden beboet met €140.

Catering

Langs de route hebben we op een aantal punten bars vergund waar bier, wijn en fris te koop is en snackwagens met hamburgers, patat, hotdogs, saté of een broodje beenham. De pachters maken het mede mogelijk dat wij een botenparade kunnen organiseren. Wij hopen dat u zich dat realiseert en zoveel mogelijk uw drankje en hapje bij hen zult afnemen.
Afval

Een paar honderd duizend bezoekers kan voor een behoorlijke spoor vuil en afval zorgen. Wij verzoeken u ons te helpen deze te minimaliseren door uw vuilnis in een van de honderden afvalcontainers te gooien die we speciaal voor u langs de route hebben geplaatst.

Bezoek de straatfeesten! Op zaterdag 4 augustus, de dag van de Canal Parade, zijn overal op straat of bij spots feestjes op straat. Leuk dus om door de stad te lopen! De leukste feestjes vind je op het Amstelveld, de Westermarkt, de Dam, Beursplein en natuurlijk in de Reguliersdwarsstraat. Een overzicht van alle feesten, incl. straatfeesten, vind je hier op pride.gayamsterdam.com 
 

Canal Parade 2018- 04 augustus 2018 12:30 - 17:00 uur
nieuws van Vr 03 aug, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

GERELATEERDRubrieken:
X

In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019
RoB


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media