Back to Top
Dinsdag 23 Oct
86206 users - nu online: 1189 people
86206 users - nu online: 1189 people login

NIEUWS


Do 26 jul, 2018 2:11

Amsterdam Rainbow Dress na wereldreis te zien in OLVG

Na onder meer Athene, San Francisco, Madrid en het Europees Parlement in Brussel is de Amsterdam Rainbow Dress in aanloop naar de Gay Pride te zien in het OLVG.

De jurk is 16 meter lang en bestaat uit 75 nationale vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog steeds in het strafrecht is opgenomen. Onder andere de vlaggen van Iran, Saoedi-Arabië, Jemen zijn in de jurk verwerkt. Homoseksualiteit wordt daar nog steeds met de dood bestraft. Het lijfje van de jurk is gemaakt van de Amsterdamse vlag. Hiermee wordt onderstreept dat Amsterdam open blijft staan voor LHBTI-vluchtelingen.

Het OLVG

De Amsterdam Rainbow Dress gaat deze maanden tijdens het pride-seizoen de hele wereld over, vorige maand was hij nog in Athene en San Franscisco. Deze week is het OLVG in Oost aan de beurt: tot en met 2 augustus is hij te bezichtigen op locatie Oost.

‘OLVG plaatst de jurk om de boodschap van openheid en inclusie extra te onderstrepen. Voor ons, als Amsterdams stadziekenhuis, is diversiteit vanzelfsprekend en zelfs een verrijking. In veel landen is dit helaas nog niet zo’, aldus Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG.


Amsterdam Museum

Het kunstwerk werd twee jaar geleden onthuld in het Amsterdam Museum en is ontworpen door modeontwerper Mattijs van Bergen en vormgever Oeri van Woezik. Daarna is de jurk opgenomen in de vaste collectie van het museum maar is als levend kunstwerk de wereld blijven rondreizen om aandacht te vragen voor LHBTI+-vluchtelingen en -rechten in de wereld.

Pride-week

Van 28 juli tot en met 5 augustus vindt de Pride Amsterdam plaats. Tijdens de jaarlijkse Canal Parade vaart het OLVG voor de achtste keer mee.
 
Rubrieken:
X

53 steden tekenen intentieverklaring Regenboogbeleid
Di 23 okt, 2018 3:17


Justitieel onderzoek naar seksueel misbruik bisdommen Pennsylvania
Vr 19 okt, 2018 5:03


Poolse politie moet homodemonstratie beschermen
Za 13 okt, 2018 20:50


    toon meer


    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018
Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit


Het Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media