Back to Top
Zondag 15 Dec
86391 users - nu online: 1315 people
86391 users - nu online: 1315 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Do 17 mei, 2018 1:23
NIEUWS


Homoseksualiteit is oke, maar we willen het niet te zien

D e opvattingen van Nederlanders over homo's en biseksuelen zijn steeds positiever, concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau op basis van onderzoek. In 2006 was iets meer dan de helft (53 procent) van de Nederlanders positief over homo- en biseksualiteit, nu is dat gestegen tot bijna driekwart (74 procent).

Zo'n 6 procent denkt negatief over deze groep mensen, dat was eerder 15 procent. ,,De houding is in alle bevolkingsgroepen positiever, ook in groepen waar men van oudsher negatief over homo- en biseksualiteit denkt, zoals oudere of religieuze personen. Scholieren denken ook steeds positiever over homoseksualiteit'', aldus het SCP.

 
Moeite met zoenende mannen
 

Toch hebben veel Nederlanders nog altijd meer moeite met twee zoenende mannen of vrouwen op straat dan een man en een vrouw die zoenen. Daarbij zegt ruim een vijfde meer moeite te hebben met twee mannen die hand in hand lopen dan met een man en vrouw die dat doen.

Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) ziet daarom nog wel verbetermogelijkheden. ,,Het goede nieuws is als een dun laagje vernis. Daaronder zit de rauwe werkelijkheid dat mensen homoseksualiteit accepteren zolang het maar niet zichtbaar wordt. Zolang het achter gesloten deuren blijft. Blijkbaar mag je het wel zijn, maar mag je het niet zien!"


Volgens het SCP zijn ook de opvattingen over transgenders en genderdiversiteit gunstiger geworden. Zo dacht in 2012 maar 45 procent positief hierover, dat is nu gestegen tot 57 procent. Minder dan een op de tien (9 procent) denkt negatief over transgenders. Dat was eerder 11 procent.

 Religie en andere culturen
 
Groepen in de samenleving die het negatiefst denken over homo- en biseksualiteit zijn protestanten, leden van overige religies en allochtonen. ,,De verschillen tussen de bevolkingsgroepen zijn de afgelopen jaren wel kleiner geworden'', aldus de onderzoekers.
 

Homoseksualiteit is oke, maar we willen het niet te zien
nieuws van Do 17 mei, 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html

BEKIJK OOK
Een te losse moraal geldt blijkbaar niet voor ons allemaal
VN-Mensenrechtenraad steunt resolutie van België tegen doodstraf homo's
Geen genetisch verschil tussen homo- en heteroseksuelen: vloek of zegen?


In ons nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019


Nieuws van vr 13 dec, 2019 16:36
Succes in beroep tegen ontslag homo priester > Lees verder
Nieuws van vr 06 dec, 2019 17:03
Politie: 'Beeld Aidsfonds is waarschijnlijk omgewaaid' > Lees verder
Nieuws van do 05 dec, 2019 21:36
Standbeeld Aidsfonds al na vier dagen vernield > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media