Back to Top
Woensdag 15 Aug
86185 users - nu online: 1088 people
86185 users - nu online: 1088 people login

NIEUWS


Vr 26 jan, 2018 17:45

Eis van vier jaar en tbs voor Oosterparkmoord


Het Openbaar Ministerie eist vier jaar cel en tbs tegen de indertijd 17-jarige jongen die vorig jaar een man zou hebben doodgestoken in het Oosterpark in Amsterdam.

De verdachte stond voor de jeugdrechter, maar het OM wil hem toch berechten via het volwassenenrecht. De eis is dan ook zwaarder dan wat er binnen het jeugdrecht mogelijk is.


De 33-jarige Jan Majdanski werd vrijdagavond 3 maart neergestoken op een homo-ontmoetingsplaats in het park. De Pool overleed nog dezelfde nacht aan zijn verwondingen. Een maand later hield de politie een toen 17-jarige Amsterdammer aan als verdachte.

In eerste instantie vermoedde de politie dat het om een uit de hand gelopen straatroof ging. Lang bleef onduidelijk of de steekpartij homo-gerelateerd. Hoewel het OM niet vermoedt dat de geaardheid van Majdanski meespeelde bij het plegen van het misdrijf, merkt justitie wel op dat bezoekers van een homo-ontmoetingsplaats kwetsbare slachtoffers zijn. Vaak durven ze geen aangifte te doen.

De verdachte wordt ook verdacht van vier andere misdrijven, waaronder andere mishandelingen in het Oosterpark. Deze waren niet op de homo-ontmoetingsplaats.
 
Rubrieken:
X

    Top Stories | Gay News
In het nieuwste nummer, Gay News 324, augustus 2018
Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visit


bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media